Avertismentul OMS: Al doilea an al pandemiei va fi mai dur

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că al doilea an al pandemiei de COVID-19 ar putea fi şi ''mai dur'' în comparaţie cu primul.

13 ian. 2021, 20:56
Avertismentul OMS: Al doilea an al pandemiei va fi mai dur
Avertismentul OMS: Al doilea an al pandemiei va fi mai dur

Avertismentul OMS. Al doilea an al pandemiei de COVID-19 ar putea fi şi ”mai dur” , din cauza modului în care noul coronavirus se răspândeşte, în special în emisfera nordică, pe măsură ce intră în circulaţie variante mai contagioase, a indicat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Avertismentul OMS în privinţa pandemiei

„Intrarea în cel de-al doilea an ar putea fi chiar mai dură având în vedere unele dintre dinamicile transmisiei”, a declarat directorul OMS pentru urgenţe sanitare, Michael Ryan în cadrul unui eveniment în social media.

În ultima sa actualizare epidemiologică, emisă în cursul nopţii, OMS a indicat că după două săptămâni în care au fost consemnate mai puţine infecţii, aproximativ cinci milioane de cazuri noi au fost raportate săptămâna trecută.

„După sărbători, în unele ţări situaţia va fi mult mai rea înainte de a deveni mai bună”, a declarat Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS.

Citeşte şi Un nou tratament pentru coronavirus este pe cale să fie dezvoltat în Marea Britanie. O româncă, primul pacient pe care a fost testat

Tulpina de coronavirus din Marea Britanie s-a răspândit deja în 50 de ţări

Numărul ţărilor şi teritoriilor în care a fost depistată tulpina de coronavirus depistată iniţial în Marea Britanie este de 50, în timp ce în 20 de state a fost identificată varianta detectată iniţial în Africa de Sud, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

SARS-CoV-2 este virusul responsabil pentru boala COVID-19. Semnalată pentru prima dată către OMS la data de 14 decembrie a anului trecut, tulpina VOC 202012/01 descoperită în Marea Britanie a fost identificată în 50 de ţări, teritorii şi zone, a precizat agenţia sanitară a ONU, citată de Agerpres.

Rezultatele testelor demonstrează o distribuţie în funcţie de vârstă şi gen similară cu cea a altor variante aflate în circulaţie. Datele rezultate din monitorizarea contactelor indică „o transmisibilitate mai mare atunci când cazul de referinţă este al variantei de tulpină”.

„Cu cât virusul SARS-CoV-2 se răspândeşte, cu atât are mai multe oportunităţi de a suferi mutaţii”, anunţă OMS. „Nivelurile ridicate de contaminare semnifică faptul că ar trebui să ne aşteptăm la emergenţa mai multor variante”, a precizat organizaţia.


loading...