Avertismentul Poliţiei Române! Nu daţi curs solicitărilor din acest mesaj!

Un nou atac de tip #phishing este pe cale să ia amploare în România. Poliţia Română ne atrage atenţia să nu dăm curs unor astfel de mesaje, fie că le primim prin SMS, fie prin email sau prin orice alt canal de comunicare.

10 sept. 2021, 15:00
Avertismentul Poliţiei Române! Nu daţi curs solicitărilor din acest mesaj!

Avertismentul Poliţiei Române! În mesajul respectiv, care pare trimis de Banca Comercială Română, se solicită date cu caracter personal.

Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail? Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite” de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă. La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului și încercăm să nu cădem „pradă” acestor atacuri de tip #phishing. 

Citeste si Gest extrem. Un bărbat şi-a ascuns mama moartă în pivniţă timp de un an, doar ca să îi cheltuiască pensia. Cum a ieşit totul la iveală

Mai mult, vă rugăm să discutați cu bunicii sau persoanele dragi, care pot fi vulnerabile în fața acestor situații. Verificați cu atenție adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceți date personale și asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă. 

Vă invităm să trimiteți acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!„, transmite Poliția Română, într-o postare pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

Citeste si Descoperire șocantă! Cadavru decapitat găsit pe o plajă din Constanța


loading...