Avertismentul unui medic din Iaşi: „Persoanele care nu au efectuat cea de-a treia doză pot fi considerate nevaccinate”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi avertizează că persoanele care nu au făcut încă cea de-a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului pot fi considerate nevaccinate, deoarece a scăzut numărul anticorpilor.

26 nov. 2021, 08:28
Avertismentul unui medic din Iaşi: „Persoanele care nu au efectuat cea de-a treia doză pot fi considerate nevaccinate”

Un medic infecţionist din Iaşi trage un semnal de alarmă asupra faptului că tot mai puţini români se vaccinează cu doza trei împotriva coronavirusului.

Medic din Iaşi, avertisment pentru români: Este foarte important să executăm şi cea de-a treia doză

Dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, susţine că persoanele care refuză să îşi facă cea de-a treia doză de vaccin pot fi considerate nevaccinate, deoarece titrul anticorpilor a scăzut după jumătate de an.

Citeşte şi Bilanț vaccinare 25 noiembrie 2021. Doar 16.810 români s-au vaccinat azi, deși România se află sub amenințarea valului 5

“Din fericire, în momentul de faţă se observă o scădere a numărului de cazuri. Sfatul meu însă este de a fi vigilenţi în continuare, de a respecta măsurile de prevenţie şi în primul rând de a continua vaccinarea. Este foarte important să executăm şi cea de-a treia doză. Faptul că persoanele vaccinate nu au optat pentru realizarea celei de-a treia doze ne-a dus în situaţia care este acum în ţările din vestul Europei, unde incidenţa a început să crească.

Este verificat din punct de vedere ştiinţific că titrul de anticorpi este menţinut în organism până la un interval de 6-7 luni. De aceea este foarte importantă doza booster. Atâta timp cât rata de vaccinare se menţine la un nivel atât de scăzut, inclusiv la persoanele care au deja două doze, nu vom putea evita valul 5. Chiar dacă discutăm de o rată de vaccinare de 40%, trebuie să luăm în calcul ceea ce spuneam şi anume că persoanele care nu au efectuat cea de-a treia doză, deşi au făcut primele două doze, pot fi considerate ca persoane nevaccinate”, a subliniat dr. Florin Roşu, potrivit ZDI.

Potrivit autorităţilor, joi, 25 noiembrie, la nivelul judeţului Iaşi au fost raportate 56 de noi cazuri COVID 19. Rata de infectare la nivelul  municipiului reşedinţă a ajuns la 1,93 la mia de locuitori.

La nivel naţional, conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 25 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 2.104 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. Rata de infectare în Bucureşti a ajuns 2.67.

Până joi, 55.829 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 24.11.2021 (10:00) – 25.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 212 decese.

Citeşte şi Certificat verde în funcţie de incidenţă. Rafila: Să nu fie metodă de constrângere


loading...