Avertismentul unui specialist britanic privind pandemia dă fiori omenirii: „Ne așteptăm să ne reinfectăm la fiecare doi ani”

Avertismentul unui specialist britanic privind pandemia dă fiori omenirii. Paul Hunter, profesor la Universitatea East din Anglia, spune că variantele mutante de coronavirus ar putea reinfecta oamenii o dată la doi până la patru ani.

29 mart. 2021, 09:47
Avertismentul unui specialist britanic privind pandemia dă fiori omenirii: „Ne așteptăm să ne reinfectăm la fiecare doi ani”
Avertismentul unui specialist britanic privind pandemia dă fiori omenirii: "Ne așteptăm să ne reinfectăm la fiecare doi până la patru ani cu același virus"

Avertismentul unui specialist britanic privind pandemia dă fiori omenirii. Profesorul de medicină spune că oamenii s-ar putea reinfecta cu Covid la fiecare doi până la patru ani.

Avertismentul unui specialist britanic privind pandemia dă fiori omenirii

Expertul în medicină susține că este normal normal să apară și alte viitoare tulpini și că acestea nu vor provoca neapărat boli grave.

„Știm că se dezvoltă noi variante, este foarte evident, iar unele variante noi se răspândesc și devin dominante. Multe alte variante noi însă se sting. Acest lucru este de așteptat, știm din alte coronavirusuri umane care au existat cu noi de zeci de ani, dacă nu chiar de secole, că acești viruși derivă treptat. În cele din urmă, la fel ca în cazul celorlalte coronavirusuri umane, ne așteptăm să ne reinfectăm – în medie – aproximativ la fiecare doi până la patru ani cu același virus”, a precizat profesorul, potrivit AlephNews.

Potrivit autorităţilor, vaccinurile de până acum sunt mai puţin eficiente în cazul noilor tulpini apărute. Mutațiile mai contagioase detectate pentru prima dată în Kent și Brazilia sunt desemnate „variante îngrijorătoare” și au dus, deja, la un al treilea val al pandemiei în întreaga Europă.

„Este probabil să vedem că se întâmplă același lucru cu acest coronavirus și nu înseamnă că ne vom îndrepta către o mulțime de boli foarte grave. Dar a fost foarte dificil să prezicem exact ce se va întâmpla cu coronavirusurile, întrucât nu știi niciodată cu adevărat ce va face fiecare nouă variantă și trebuie să le supraveghem și să ne asigurăm că nu vor submina foaia de parcurs către normalitate”, a adăugat Paul Hunter.

Citeşte şi Tulpina britanică a coronavirusului este predominantă în România. Datele de la INS arată că a fost depistată în trei sferturi din ţară

Când se va încheia pandemia de coronavirus. Managerul Spitalului Victor Babeș: „Speranțele noastre se îndreaptă către anul viitor”

Medicul Simin Florescu, managerul interimar al Spitalul Victor Babeș din București, e de părere că testarea în farmacii nu e „cel mai bun lucru” fiindcă pentru realizarea unui test antigen pentru depistarea infecției cu coronavirus e nevoie de recoltare de probe și nu e în regulă ca acest lucru să se întâmple într-un spațiu public.

”Asta este o problemă foarte spinoasă. Să faci un test necesită o recoltare de exudat nazal sau faringian, ori această recoltare nu poţi să o faci într-un loc public, unde sunt mulţi alţii. Necesită ori condiţii de domiciliu propriu, unde eşti numai tu cu tine, ori recoltare, într-adevăr într-o instituţie spitalicească sau într-un cabinet medical. A recolta într-o farmacie, nu ştiu dacă este chiar cel mai potrivit lucru”, a afirmat Simin Florescu, duminică, la Digi 24.

Citeşte şi Femeie de 30 de ani din Oradea, moartă de coronavirus. Secţiile ATI, ocupate în mare parte de tineri

Medicul a mai spus că pandemia de coronavirus va mai dura cu siguranță până la sfârșitul anului și că abia de anul viitor putem să ne gândim la finalul ei.

”Anul ăsta va ţine. Speranţele noastre se îndreaptă către anul viitor. Speranţa masivă că nu va fi valul patru este dată de această vaccinare”, a adăugat Simin Florescu.