Avertizare COD PORTOCALIU de NINSORI şi VISCOL pentru mai multe judeţe din Moldova

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis AVERTIZARE COD PORTOCALIU de viscol şi ninsori sudul şi centrul Moldovei. În intervalul 25 ianuarie ora 04 – 25 ianuarie ora 14.00, în judeţele Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi şi, parţial, Buzău sunt prognozate ninsori abundente şi vânt puternic, care va putea depăşi 70 de kilometri pe oră.

24 ian. 2013, 18:09

Începând din seara zilei de joi, în sudul şi sud-estul ţării vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, local peste 25 l/mp, sub formă de ploaie în Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, mixte în sudul Banatului şi mai ales ninsori în cea mai mare parte a Moldovei şi la munte. Pe arii restrânse se va semnala polei. În toate aceste regiuni, vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală de 50…60 km/h.

În judeţele Vrancea, Bacău, nordul judeţului Galati şi în zona de munte a judeţului Buzău, precum şi în Carpaţii de Curbură, vântul va depăşi la rafală 60 km/h şi va fi viscol cu precădere în a doua parte a intervalului.â

 

 

 

În noapte de joi spre vineri, de la ora 04.00, până vineri la ora 14.00 va ninge în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Bucegi, iar în primele ore va continua să plouă abundent în nordul Dobrogei şi al Munteniei. Vor mai fi condiţii polei.
În estul şi sud-estul ţării vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…60 km/h. Vor fi ninsori şi în partea de vest, nord-vest şi centru a ţării, izolat mai consistente în Transilvania.

 

În acelaşi interval, pentru zona de sud şi centru a Moldovei a fost emisă AVERTIZARE COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol. În sudul şi centrul Moldovei va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări care vor depăşi la rafală 70 km/h şi va fi viscol ce va determina reducerea vizibilităţii sub 50 m.

În judeţele Vrancea, Bacău, nordul judeţului Galaţi şi în zona de munte a judeţului Buzău ninsoarea va fi mai puternică în prima parte a intervalului, apoi va slăbi în intensitate, dar vântul va continua să bată cu putere viscolind şi troienind zăpada.

 

 

 

Vineri dupa-amiază va continua să ningă în nordul şi centrul Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali, iar vântul va mai avea intensificări îndeosebi în jumătatea sudică a Moldovei, viscolind şi spulberând zăpada.

Intensificări temporare ale vântului vor mai fi şi în Muntenia şi Dobrogea, iar în Transilvania va continua să ningă.
Începând din noaptea de vineri spre sâmbătă şi până duminică, temporar vor fi ninsori şi intensificări ale vântului în sudul şi sud-estul ţării.