Avertizare de la ANAF, nimeni nu scapă. Mii de români riscă amenzi colosale dacă nu depun DOCUMENTUL

Mii de români sunt obligați să depună acest act până la finalul lunii martie.

26 feb. 2019, 07:42
Avertizare de la ANAF, nimeni nu scapă. Mii de români riscă amenzi colosale dacă nu depun DOCUMENTUL

Multe persoane nu știu exact ce fel de acte și declarații trebuie depuse la ANAF, motiv pentru care se creează o agitație și vâlvă totală în ultima perioadă.

Toată această nebunie survine din cauza faptului că s-a schimbat total metoda de depunere a declarației unice, iar oamenii nu sunt încă lămuriți ce și cum trebuie să facă. 

Termenul este relevant pentru două mari categorii de contribuabili, conform Codului fiscal: cei care au obţinut în 2018 venituri din activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, chirii, investiţii ş.a.m.d. pentru care trebuie făcute acum regularizări, dar şi pentru cei care au început deja să obţină astfel de venituri în 2019 şi care-şi fac un estimat pentru acest an.

LISTA DATORNICI ANAF. Lovitură pentru contribuabili, FISCUL apelează la vecini şi apropiaţi

Terenul pentru depunerea declaraţiei e pregătit: a fost oficializată noua variantă a declaraţiei, avem deja şi formularul electronic adus la zi, prin urmare, toţi contribuabilii care sunt vizaţi de obligaţia depunerii acesteia au tot ce le trebuie pentru a completa declaraţia şi pentru a o trimite.

ANAF-ul avertizează populația să se grăbească cu depunerea declarațiilor, deoarece a rămas mai puțin de o lună, timp în care cetățenii trebuie să își rezolve ,,socotelile” cu Fisc-ul. De asemenea, ANAF avertizează că este foarte posibil ca în ultima săptămână, așa cum s-a întâmplat în toți anii anteriori site-urile să nu mai facă față volumului imens de oameni și trafic, iar telefoanele, de asemeneea. Sfatul final este să nu amânați până în ultimul moment aceste lucruri extrem de importante.

Mai mult, zilele trecute, mai mulți oameni s-au plâns de funcționalitatea site-ului.  În plus, depunerea declaraţiei numai online va fi îngreunată pentru cei care nu au cont în SPV şi nu sunt familiarizaţi cu utilizarea acestui serviciu.