Avertizare medicală din Qatar! Virusul mai grav decât Covid care a lovit inclusiv naţionala Franţei

Încă de la începutul Cupei Mondiale din Qatar, printre multe alte controverse legate de organizare şi de încălcări ale drepturilor omului, oamenii de ştiinţă au avertizat şi cu privire la existenţa unui pericol epidemiologic.

19 dec. 2022, 08:49
Avertizare medicală din Qatar! Virusul mai grav decât Covid care a lovit inclusiv naţionala Franţei

În ultimii zece ani, specialiștii spun că multe persoane s-au infectat cu sindromul respirator din Orientul Mijlociu, numit şi „gripa cămilei”, în Qatar. Cum în această țară au ajuns aproximativ 1,2 milioane de suporteri veniți din toate colțurile lumii, care rând pe rând se întorc acasă, acum autorităţile trebuie să monitorizeze atent situaţia.

Autoritățile din Anglia au emis deja o atenționare de monitorizare a fanilor care au fost în Qatar și care acuză stări de rău.

Se pare că naționala Franței a fost grav lovită de acest virus chiar înaintea finalei. Cinci fotbaliști au acuzat stări febrile.

Tot mai multe persoane întoarse de la Mondialul de Fotbal au raportat dificultăți de respirație și febră.

Cât privește simptomele bolii, acestea sunt apropiate de cele ale răcelii sau gripei, de aceea e destul de greu de depistat. Dar, spun specialiștii, dacă cei ce prezintă simptome apelează la medici, există posibilitatea de a fi testați pentru gripa cămilei.

Oamenii de știință avertizează că virusul este foarte puternic, mult mai periculos decât coronavirusul și nu are tratament, medicii neavând altă soluție decât să administreze medicamente care să ușureze simptomele.

Citeşte şi: Denis, un băieţel de şapte luni, a murit la câteva ore după ce a fost diagnosticat la spital cu roşu în gât şi trimis acasă