AVERTIZARE METEO. Cod Galben de ploi şi caniculă. Unde lovesc fenomenele meteo extreme

AVERTIZARE METEO. Meteorologii au emis o nouă avertizare meteo de ploi, descărcări electrice şi grindină până miercuri seară, după care urmeauă trei zile de caniculă.

07 iul. 2021, 10:28
AVERTIZARE METEO. Cod Galben de ploi şi caniculă. Unde lovesc fenomenele meteo extreme
AVERTIZARE METEO. Fenomene meteo extreme în România. Cod Galben de ploi şi caniculă

AVERTIZARE METEO. Cod Galben

Potrivit meteorologilor, în intervalul  07 iulie, ora 13:00 – 07 iulie, ora 22:00, local în Moldova, nordul Munteniei și zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Avertizare meteo. Cod galben de caniculă

Citeşte şi Val de caniculă în Laponia, ţara lui Moş Crăciun. Au fost înregistrate temperaturi record

În intervalul 07, 08 și 09 iulie în Banat, Crișana, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul Maramureșului și în sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica, local va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 și 23 de grade.

Notă: Miercuri, 7 iulie, disconfortul termic va fi ridicat (valori ITU ce vor atinge sau vor depăși ușor pragul critic de 80 de unități) pe arii restrânse și în sud și centru. Disconfortul termic se va menține ridicat și la sfârșitul săptămânii, pe alocuri la câmpie.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREŞTI

Miercuri și joi, vremea va fi călduroasă, maximele temperaturii aerului vor fi de 30…32 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar în cursul după-amiezilor și al serilor vor fi înnorări, probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere și se pot înregistra cantități de apă, în medie, de 4…8 l/mp.

Temperaturile minime vor fi de 18…20 de grade. Vineri se va menține vremea călduroasă, dar va fi și predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade.

Citeşte şi Inundaţiile au făcut prăpăd pe litoralul rusesc al Mării Negre. Patru persoane au murit în stațiunea Soci


loading...