Avertizare meteo pentru aproape toată ţara. Unde lovesc furtunile

Administraţia Naţională de Meteorologie a extins informarea de instabilitate atmosferică până joi seara.

18 iun. 2019, 06:53
Avertizare meteo pentru aproape toată ţara. Unde lovesc furtunile

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 23 – 19 iunie, ora 10
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții


      În cea mai mare parte a Moldovei, în nordul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.


ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 10 – 20 iunie, ora 23
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.
Notă: Marți (18 iunie), disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, pe arii restrânse în regiunile sudice-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil ușor depăși ușor pragul critic de 80 de unități.