Avertizare meteo de vreme rea. Intră în vigoare marţi seară şi a fost emis COD GALBEN. Ce zone sunt vizate

Meteorologii au emis o avertizare meteo de vânt puternic. Aceasta intră în vigoare de marţi seară şi este valabilă până miercuri la ora 18:00.

04 ian. 2022, 13:13
Avertizare meteo de vreme rea. Intră în vigoare marţi seară şi a fost emis COD GALBEN. Ce zone sunt vizate

Avertizare meteo de vreme rea. Meteorologii au emis Cod galben de vânt puternic în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, dar şi în zona joasă a judeţelor Alba, Suceava şi Neamţ.

Avertizare meteo. COD GALBEN de vânt

În intervalul 04 ianuarie, ora 20 – 05 ianuarie, ora 18, în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, precum și în zona joasă a județelor Alba,
Suceava și Neamț, vântul va avea intensificări cu viteze de 70…80 km/h și temporar de peste 90 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…55 km/h, se vor semnala local și în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Dobrogei.

PROGNOZĂ METEO specială pentru Bucureşti 

La noapte cerul va fi variabil, vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura minimă va fi de 2…4 grade. Mâine vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată, cu o temperatura maximă de 14…15 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat.

Citeşte şi PROGNOZA METEO 4 ianuarie. Gerul Bobotezei e istorie, temperaturi de 16 grade în prima săptămână din 2022

Prognoza meteo până pe 9 ianuarie. Vremea se încălzeşte uşor în toată ţara

MARTI.

Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã datã, cu temperaturi maxime cuprinse între 5 şi 15 grade şi minime în general între -1 şi 7 grade. Cerul va fi variabil în regiunile sudice, iar în rest va prezenta înnorãri, dar numai pe arii restrânse, îndeosebi în nord, se vor semnala ploi slabe. În zona montanã înaltã, îndeosebi la începutul intervalului vor fi precipitaţii mixte. Vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, rafale mai mari urmând a se înregistra în zona înaltã, iar local şi la intensitate mult mai redusã şi în regiunile vestice, estice şi sud-estice. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, izolat va mai fi ceaţã.

BUCURESTI

Valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 11-12 grade, iar minima de 1-3 grade. Îndeosebi spre sfârsitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

MIERCURI.Vremea se va menţine deosebit de caldã pentru prima decadã a lunii ianuarie, cu temperaturi maxime cuprinse între 7 şi 17 grade şi minime în general între -2 şi 7 grade. În vestul, nord-vestul şi parţial în centrul ţãrii, vor fi înnorãri şi ploi pe arii relativ extinse, mai ales în a doua parte a intervalului. La munte, ziua va ploua în nordul Carpaţilor Orientali, iar noaptea la altitudini mari, vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. În celelalte regiuni cerul va fi variabil ziua, apoi va prezenta unele înnorãri, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe, cu precãdere în vestul Olteniei şi în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, iar local, îndeosebi spre searã şi noaptea şi în vest, centru şi est. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţã.

BUCURESTI

Vremea va fi predominant frumoasã şi se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã, cu o temperaturã maximã de 14-15 grade şi o minimã de 2-4 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

JOI. Vremea se va rãci faţã de ziua precedentã în sud-vestul, vestul, centrul şi nordul ţãrii, iar în rest, valorile termice se vor menţine cu mult peste mediile multianuale specifice perioadei. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 şi 14 grade, iar cele minime între -2 şi 7 grade, mai coborâte în zonele depresionare. Cerul va avea înnorãri, ziua în vest, nord şi centru, iar seara şi noaptea în sud, centru, nord şi est. Local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe în majoritatea regiunilor, în zonele joase va ploua şi, în a doua parte a intervalului, cu precãdere în Transilvania şi Moldova, probabilitatea de transformare a ploilor în lapoviţã şi trecãtor ninsoare va fi în creştere. La munte, treptat, vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, dar local în cursul zilei şi în regiunile centrale şi estice.

BUCURESTI

Valorile termice se vor menţine cu mult peste mediile multianuale specifice perioadei. Temperaturã maximã se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimã va fi de 2-4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea când temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

VINERI, SAMBATA si DUMINICA

Vremea în ţară

Procesul de rãcire al vremii va continua, însã în sud şi sud-est valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât în mod obişnuit în aceastã perioadã. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicatã în majoritatea regiunilor, mai ales în a doua parte a intervalului.

BUCURESTI

Vremea va intra într-un proces de rãcire uşoarã, însã valorile termice vor fi în continuare peste mediile multianuale specifice acestei perioade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicatã în a doua parte a intervalului.

Citeşte şi Cel mai cald Revelion din ultimii 14 ani. PROGNOZA METEO pentru primele zile din 2022

 


loading...
Partenerii noștri