Avertizare meteo. Cod galben de furtuni, vijelii şi grindină în jumătate de ţară. Furtună electrică şi în Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică dimineaţă, o avertizare meteo de furtuni, vijelii şi grindină. Jumătate de ţară este vizată.

26 iun. 2022, 10:15
Avertizare meteo. Cod galben de furtuni, vijelii şi grindină în jumătate de ţară. Furtună electrică şi în Bucureşti
Avertizare meteo. Furtuni, vijelii şi grindină în jumătate de ţară.

Avertizare meteo. Potrivit meteorologilor, în intervalul 26 iunie, ora 12 – 26 iunie, ora 22 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în mai multe zone din ţară.

Avertizare meteo. Cod galben de furtuni, vijelii şi grindină

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Un val de aer tropical loveşte România. Va fi infernal şi la umbră

În intervalul menționat, în zona montană, în cea mai mare parte a Olteniei și local în Muntenia, vor fi perioade
cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii şi grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40 l/mp.  Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREŞTI

În intervalul 26.06.2022 ORA 12:00 – 26.06.2022 ORA 22:00, în Bucureşti vor fi înnorări, iar din a doua parte a zilei perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor fi de 5…8 l/mp și izolat peste 10 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

Citeşte şi Prognoza verii 2022. „Cupola de foc” se instalează peste România, vor fi temperaturi sufocante. Canicula vine însoţită de fenomene extreme în weekend

Prognoza meteo LUNI. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, cu disconfort termic în creștere mai ales în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorări, ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice, după-amiaza și seara, local în zona montană și submontană și pe arii restrânse în est și în sud. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul zilei în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 22 de grade în Dealurile de Vest. BUCUREȘTI Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza, când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului, în creștere față de intervalul precedent, va avea maxima în jurul valorii de 32 de grade și minima de 17…20 de grade.