Avertizări COD GALBEN de ploi, vijelii şi grindină în mai multe judeţe. Ploi abundente în restul teritoriului

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat informarea meteorologică. Sunt aşteptate manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate până luni dimineaţă. De asemenea, 29 de judeţe se află sub avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică pe parcursul zilei de joi, în intervalul orar 10:00 - 22:00.

06 iun. 2019, 06:44
Avertizări COD GALBEN de ploi, vijelii şi grindină în mai multe judeţe. Ploi abundente în restul teritoriului

ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 06 iunie, ora 10 – 10 iunie, ora 10
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor.

 

AVERTIZARE COD GALBEN, Intervalul : 06 iunie, ora 22 – 07 iunie, ora 06

Zonele afectate : județele Timiș, Arad și Bihor
Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate

În intervalul menționat în județele Timiș, Arad și Bihor vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor mai depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.