Aviaţia israeliană a bombardat poziţii ale Hamas în Fâşia Gaza

Aviația israeliană a bombardat joi dimineață poziții ale mișcării islamiste Hamas din Fâșia Gaza, după lansarea unei rachete dinspre enclava palestiniană către sudul Israelului, a anunțat luni armata israeliană, relatează AFP, citată de Agerpres.

16 iul. 2015, 09:38
Aviaţia israeliană a bombardat poziţii ale Hamas în Fâşia Gaza

”Miercuri seară, o rachetă a fost trasă din Fâșia Gaza, vizând civili din sudul Israelului”, se menționează într-un comunicat al armatei israeliene.

Potrivit comunicatului citat, nicio persoană nu a fost rănită în incidentul armat. Racheta palestiniană a căzut pe un teren viran din apropierea orașului Ashkelon.

”Drept răspuns la acest atac, aviația israeliană a țintit infrastructuri teroriste din Fâșia Gaza”, conform aceluiași comunicat, potrivit Agerpres.

Forțele de securitate ale Hamas au declarat că țintele aviației israeliene au fost un centru de antrenament al aripii militare a mișcării palestiniene situat în tabăra de refugiați de la El-Bureij, în centrul Fâșiei Gaza, și un ‘centru de comunicații’ din nordul enclavei.

Acțiunea israeliană nu s-a soldat cu morți sau răniți.

În vara lui 2014, armata israeliană și militanții palestinieni au fost implicați într-o dispută militară timp de 50 de zile, după care s-a convenit un acord de încetare a focului. Tirurile de rachete și atacurile cu mortiere dinspre Fâșia Gaza spre Israel au devenit de atunci sporadice.