Aviaţia israeliană a efectuat patru raiduri în Gaza după prelungirea armistiţiului

Aviaţia israeliană a desfăşurat în cursul nopţii de miercuri spre joi patru raiduri asupra Fâşiei Gaza după intrarea în vigoare a unui nou armistiţiu, a informat o sursă din cadrul Ministerului palestinian de Interne, potrivit AFP.

14 aug. 2014, 03:51
Aviaţia israeliană a efectuat patru raiduri în Gaza după prelungirea armistiţiului

Israelul şi palestinienii au ajuns la un acord pentru prelungirea armistiţiului din Fâşia Gaza cu cinci zile, au anunţat miercuri seară mediatorii egipteni şi un negociator palestinian, citaţi de AFP.

Anunţul a fost făcut cu 45 de minute înainte de expirarea armistiţiului intrat în vigoare luni, însă cel puţin o rachetă s-a abătut asupra sudului Israelului dinspre Fâşia Gaza cu câteva ore înainte, însă fără să provoace victime. Au urmat replicile israeliene

Mai multe raiduri au avut loc după ce şase rachete lansate din enclava palestiniană au lovit sudul statului evreu, a anunţat armata israeliană.Incidentele în cauză pot duce la o nouă serie de violenţe, în timp ce negociatorii palestinieni şi israelieni au căzut de acord, în ultimul moment, asupra prelungirii cu cinci zile a armistiţiului care să permită discuţii în vederea unui armistiţiu pe termen lung, după o lună de conflict între Israel şi mişcarea islamistă Hamas.

De la declanşarea ofensivei israeliene asupra Fâşiei Gaza, pe 8 iulie, aproape 2.000 de palestinieni au fost ucişi, iar armata israeliană a înregistrat peste 4.000 de rachete lansate din enclava palestiniană. De partea israeliană, 64 de soldaţi şi trei civili şi-au pierdut viaţa.