Aviaţia militară americană primeşte primul avion KC-46 ce va înlocui avioanele de realimentare din perioada Războiului Rece

Publicat: Joi, 10 Ianuarie 2019 21:49 // Actualizat: Joi, 10 Ianuarie 2019 21:49 // Sursa: romaniatv.net

Aviaţia militară americană (US Air Force) a acceptat joi livrarea de către producătorul Boeing a primului avion KC-46, dând undă verde pentru recepţionarea, cu peste un an întârziere, a acestor aparate care vor înlocui avioanele de realimentare aflate în serviciu din perioada Războiului Rece.

'Aceasta este o etapă majoră pentru avionul nostru de realimentare de nouă generaţie, care le va permite piloţilor noştri să înceapă testele operaţionale şi de zbor', a informat US Air Force, într-un comunicat.

Aparatul este totuşi departe de a efectua prima sa misiune de realimentare în zbor pentru US Air Force, militarii americani precizând că au identificat mai multe defecte în timpul testelor preliminare, defecte 'pe care Boieng s-a angajat să le elimine pe cheltuiala sa', potrivit Agerpres.

Programul de livrare a avioanelor KC-46 a acumulat întârzieri în calendarul de livrare, implicit costuri suplimentare pentru Boeing. Calendarul iniţial prevedea ca prima livrare a acestui avion, versiunea militară a avionului de linie Boeing 767, să aibă loc în august 2017.

Primul contract atribuit de armata americană prevede livrarea a 18 aparate, pentru 2,8 miliarde de dolari. Aparatul Boieng a fost ales de către US Air Force în 2011 după o competiţie feroce cu rivalul european Airbus, potrivit Agerpres.

În total, forţelor aeriene americane le sunt necesare 179 de avioane de realimentare noi pentru a le înlocui pe cele de tipurile KC-10 (un DC-10 modificat intrat în serviciu în 1981) şi KC-135, un aparat încă şi mai vechi, intrat în serviciu în 1957 şi al cărui cel mai recent exemplar a fost livrat în 1965.

'KC-46 este un avion testat, sigur şi multirol, care va transforma realimentarea în zbor şi operaţiunile de mobilitate vreme de decenii', a subliniat Leanne Caret, preşedinta diviziei de apărare a Boeing, într-un comunicat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H