Aviaţia siriană a bombardat un depozit de substanţe toxice al teroriştilor

Aviația siriană a lovit 'un depozit al teroriștilor' ce conținea 'substanțe toxice', a anunțat miercuri Moscova, la o zi după atacul chimic care a avut loc în nord-vestul Siriei și care a ucis zeci de persoane, inclusiv copii.

05 apr. 2017, 06:24
Aviaţia siriană a bombardat un depozit de substanţe toxice al teroriştilor

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se reuneşte miercuri de urgenţă, după ce o sută de civili şi-au pierdut viaţa într-un presupus atac chimic lansat de forţele guvernamentale în localitatea Khan Sheikhoun, situată în nord-vestul teritoriilor controlate de rebeli în provincia Idlib, transmite BBC.

‘Potrivit datelor obiective ale Controlului rus al spațiului aerian, aviația siriană a lovit lângă Khan Shaykhun un mare depozit al teroriștilor’, a precizat, într-un comunicat, Ministerul Apărării al Federației Ruse, subliniind că acest depozit conținea ‘substanțe toxice’.

Cel mai recent bilanţ al victimelor atacului chimic împotriva orașului sirian Khan Shaykhun a ajuns la 72 de morți, între care 20 de copii, potrivit Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Coaliția Națională, importantă componentă a opoziției siriene, a acuzat ‘regimul criminal al lui Bashar’ că a efectuat acest raid cu ‘obuze conținând gaz chimic’. Ea i-a cerut Consiliului de Securitate al ONU să ‘convoace o reuniune de urgență după această crimă și să declanșeze imediat o anchetă’.

Citeşte şi Atac cu gaze toxice în Siria. Cel puţin 100 de oameni, între care şi copii, au fost ucişi

Până la mijlocul zilei de marți, regimul de la Damasc nu a comunicat nimic în legătură cu acest atac.

OSDO a precizat că persoanele au decedat din cauza efectelor gazului, în special prin sufocare, dar organizația nu a fost în măsură să precizeze natura acestui gaz.