Aviaţia turcă a atacat poziţii ale militanţilor kurzi. Opt persoane au fost ucise

Opt combatanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au fost uciși miercuri în atacuri lansate de avioane turcești F-16 asupra unor militanți kurzi în sud-estul Turciei, a anunțat biroul guvernatorului provinciei Hakkari.

06 apr. 2017, 07:26
Aviaţia turcă a atacat poziţii ale militanţilor kurzi. Opt persoane au fost ucise

Militanți PKK au deschis focul împotriva soldaților turci la un avanpost militar în apropiere de granița irakiană în regiunea muntoasă Cukurca, provocând un conflict între cele două părți, se arată în declarația menționată.

Armata turcă a trimis o dronă în zonă care a localizat militanții, înainte de atacurile lansate de avioanele F-16. Un soldat turc a fost rănit în cursul confruntării și transportat la spital, potrivit Agerpres.

Peste 40.000 de persoane au fost ucise în mișcarea de insurgență dusă de PKK, lansată împotriva statului turc în 1984. Turcia, SUA și UE au desemnat PKK drept gruparea teroristă.

După încetarea armistițiului în iulie 2015, în sud-estul Turciei, cu populație majoritar kurdă, s-au întregistrat cele mai violente confruntări de la declanșarea conflictului.