Avioane israeliene bombardează Fâşia Gaza, după un atac cu rachetă

Avioane și elicoptere de atac israeliene au efectuat două raiduri succesive asupra Fâșiei Gaza în noaptea de duminică spre luni, ca represalii după ce o rachetă a fost lansată în direcția Israelului din zona de coastă a acestei enclave, transmite agenția Reuters.

14 dec. 2015, 04:01
Avioane israeliene bombardează Fâşia Gaza, după un atac cu rachetă

Potrivit unui oficial din enclava controlată de mișcarea Hamas, unul dintre raidurile israeliene a avut ca țintă un post al poliției navale a acestei grupări, iar cel de-al doilea a vizat o tabără de antrenament folosită tot de Hamas.

Surse de la fața locului afirmă că s-au auzit explozii puternice în timpul atacului aerian, dar deocamdată nu au fost anunțate victime.

Acțiunea armatei israeliene a fost o replică imediată după ce o rachetă a fost lansată asupra Israelului din zona litorală a Fâșiei Gaza. Lansarea rachetei nu a fost încă revendicată și nici partea israeliană nu a confirmat eventuale victime sau pagube materiale.

Un alt atac aerian al Israelului asupra Fâșiei Gaza a avut loc lunea trecută, când a fost lovită o altă tabără de antrenament a combatanților Hamas, după ce asupra soldaților israelieni s-a deschis focul la granița dintre Israel și Fâșia Gaza.

În anul 2012, Israelul și gruparea Hamas au convenit asupra unui acord de încetare a focului, mediat de Egipt, prin care s-a oprit ultima ofensivă militară israeliană asupra Fâșiei Gaza, soldată cu circa 2.200 de morți în rândul palestinienilor (majoritatea civili), dar armistițiul fragil este încălcat din când în când de ambele părți.