Avioane ruseşti, interceptate în Marea Neagră de radarele NATO. Reacţia rapidă după pătrunderea în spaţiul aerian al Alianţei

NATO a mobilizat avioane de luptă în repetate rânduri în această săptămână pentru a intercepta avioane ruseşti care au zburat în apropierea spaţiului aerian al Alianţei.

29 apr. 2022, 18:09
Avioane ruseşti, interceptate în Marea Neagră de radarele NATO. Reacţia rapidă după pătrunderea în spaţiul aerian al Alianţei

Mai multe avioane ruseşti au fost interceptate în Marea Baltică şi în Marea Neagră, transmite CNN.

Avioanele de vânătoare NATO staționate atât în regiunea Mării Baltice, cât și în cea a Mării Negre, au acționat „de mai multe ori în ultimele patru zile” pentru a urmări și intercepta aeronave rusești în apropierea spațiului aerian al alianței, potrivit unei declarații postate de Comandamentul Aerian Aliat al NATO, notează Mediafax.

Citeşte şi: Război în Ucraina: Lovitură sub centură pentru Zelenski venită din Rusia

Avioane ruseşti, interceptate în Marea Neagră de radarele NATO. Tertipul la care recurg piloţii ruşi

Radarele NATO au depistat mai multe aeronave deasupra Mării Baltice și a Mării Negre începând de marți. Oficialii Alianţei au menţionat că avionele ruseşti deseori „nu transmit un cod transponder care să indice poziția și altitudinea lor, nu depun un plan de zbor sau nu comunică”.

Citeşte şi: România se pregăteşte de război. Iohannis a informat Parlamentul despre trupele NATO, avioanele F35 şi navele de luptă de pe teritoriul ţării noastre

În zona baltică, avioane de vânătoare din Polonia, Danemarca, Franța și Spania au fost folosite pentru a intercepta și identifica aeronavele care se apropiau. În regiunea Mării Negre, aeronave din România și Marea Britanie au fost trimise pentru a îndepărta aeronavele necunoscute care se apropiau de spațiul aerian aliat.

NATO a precizat că avioanele rusești nu au intrat niciodată în spațiul aerian al alianței, iar „interceptările au fost efectuate într-un mod sigur și de rutină”.