Avioane şi elicoptere militare, într-un miting aviatic pe aeroportul din Cluj-Napoca

Mai multe avioane MiG 21 LanceR şi elicoptere ale MAI au evoluat într-un miting aviatic organizat, sâmbătă, pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, miting la care au asistat circa 9.000 de persoane. Alături de aparatele de zbor militare au fost şi demonstraţii cu avioane Extra 300 ale Aeroclubului României şi salturi ale paraşutiştilor.

10 mai 2014, 15:06
Avioane şi elicoptere militare, într-un miting aviatic pe aeroportul din Cluj-Napoca

Directorul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca, David Ciceo, a spus că mitingul aviatic pe care îl organizează instituţia pe care o conduce este deja unul de tradiţie, potrivit Agerpres.

Mitingul aerian desfăşurat pe aeroportul clujean este deja unul tradiţional şi marchează aniversarea a 82 de ani de aviaţie civilă la Cluj. Programul a fost unul special şi a inclus demonstraţii cu avioane Extra 300 ale Aeroclubului României şi ale unor planoare, salturi ale paraşutiştilor, dar şi zboruri ale avioanelor MiG 21 LanceR şi ale unor elicoptere militare şi ale MAI„, a menţionat David Ciceo.

În cadrul mitingului aviatic, patru paraşutişti care au purtat în aer un steag tricolor foarte mare, pe care apoi l-au aşezat lângă pistă.

Pe parcursul evenimentului au evoluat multe nume din elita acrobaţiei aeriene din România, alături de cei mai buni profesionişti ai manşei din aviaţia militară română şi din Inspectoratul General de Aviaţie al MAI.

CITEŞTE ŞI: Un avion s-a prăbuşit la un miting aviatic în Germania. Pilotul a murit