Avioanele MIG 21 LanceR pot zbura din nou. Interdicţia a fost ridicată

Avioanele MIG 21 LanceR pot zbura din nou, după ce interdicția a fost ridicată. Aeronavele fuseseră consemnate la sol în urma accidentului de la Borcea, județul Călărași în care a murit pilotul Florin Rotaru.

24 iul. 2018, 09:08
Avioanele MIG 21 LanceR pot zbura din nou. Interdicţia a fost ridicată

Comisia de anchetă din Ministerul Apărării Naționale a terminat raportul preliminar, întocmit după tragedia aviatică din 7 iulie de la Baza Borcea. Concluziile nu au fost făcute decomandată publice. Acest raport trebuie să primească mai întâi viza ministrului Mihai Fifor, scrie Global Defense News.

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au precizat că interdicția de zbor pentru avioanele MIG 21 LanceR a fost ridicată, la două săptămâni de la accidentul aviatic de la Borcea, județul Călărați, în care a murit pilotul Florin Rotaru.

Aeronavele MIG 21 LanceR au fost consemnate la sol până la publicarea concluziilor anchetei referitoare la accidentul de la Borcea, când un avion MIG 21 Lancer s-a prăbușit. Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86.

Aparatele de zbor de tip IAR 99 Șoim nu decolează până la finalizarea cercetărilor cu privire la prăbușirea avionului de același tip, în apropierea comunei Nicolae Bălcescu din județul Bacău. În avion se aflau cei doi piloţi, care s-au catapultat.