Avion Asiana, aterizare ratată pe aeroportul din Hiroshima: 27 de răniţi

Un avion de tip Airbus A320, al companiei sud-coreene Asiana Airlines, a ratat marți seara aterizarea pe aeroportul din Hiroshima (vestul Japoniei), incidentul soldându-se cu 27 de răniți din cele 81 de persoane aflate la bord, potrivit AFP și Kyodo.

15 apr. 2015, 06:45
Avion Asiana, aterizare ratată pe aeroportul din Hiroshima: 27 de răniţi

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 20:05 (11h05 GMT), când, în timpul manevrei de aterizare, aparatul a derapat câteva sute de metri și a făcut o rotație de peste 90 de grade, în condiții meteorologice nefavorabile (ploaie și ceață).

În timpul aterizării, aparatul a lovit, se pare, o antenă de comunicații, instalată în amonte de pistă, conform informațiilor preliminare, arată Agerpres.

Imaginile difuzate miercuri de televiziunea japoneză arătau rămășițe ale acestei ‘instalații’ de 6 metri înălțime — care practic a fost spulberată — împrăștiate la locul incidentului, în timp ce aripa stângă a avionului părea deteriorată.

Incidentul a stârnit panică la bordul zborului OZ162, unde pasagerii au trăit clipe de groază. ‘Era fum, iar măștile de oxigen au căzut. Personalul de cabină era agitat și am crezut că vom muri’, a povestit o femeie.

Toți cei 73 de pasageri și opt membri ai echipajului au părăsit avionul pe toboganul de evacuare în situații de urgență.

Asiana Airlines anunțase inițial într-un comunicat că 18 persoane au fost rănite (14 japonezi, doi coreeni și doi chinezi). Conform noului bilanț reactualizat, 27 de persoane au fost rănite în urma acestui incident.

Potrivit presei, avionul, care decolase de pe aeroportul Incheon (în apropiere de Seul) zbura la o altitudine prea joasă înaintea apropierii de aeroportul din Hiroshima, dar Ministerul Transporturilor de la Tokyo nu a confirmat această informație.

‘Circumstanțele accidentului trebuie să fie clarificate de investigațiile efectuate de Biroul japonez pentru securitatea în transporturi’, care a detașat trei persoane în acest scop, a declarat un responsabil nipon pentru AFP.

O echipă de opt anchetatori sud-coreeni urmează să se alăture experților niponi în cursul zilei de miercuri.

Compania a promis ‘să coopereze strâns cu autoritățile competente’ pentru determinarea cauzelor incidentului, prezentându-și totodată ‘scuzele’.