Avion care transporta muncitori către o mină de diamante, prăbușit în nord-vestul Canadei. Zece oameni ar fi murit

Tragedie în Canada, unde un avion de mici dimensiuni care transporta muncitori de la Rio Tinto s-a prăbușit. Totul s-a petrecut în timpul unui zbor către mina de diamante Diavik. Din primele informații se pare că zece muncitori și-ar fi pierdut viața.

24 ian. 2024, 08:26
Avion care transporta muncitori către o mină de diamante, prăbușit în nord-vestul Canadei. Zece oameni ar fi murit

Un avion de mici dimensiuni care transporta muncitori de la Rio Tinto s-a prăbuşit, marţi, în apropiere de Fort Smith, în îndepărtatele Teritorii de Nord-Vest ale Canadei, în timpul unui zbor către mina de diamante Diavik.

Citește și Avion prăbuşit în larg, a fost găsită cutia neagră. Toţi pasagerii de la bord au murit, momentan au fost recuperat 7 cadavre

Presa a scris că 10 persoane au murit, dar nu sunt informații oficiale privind numărul deceselor.

Nu au existat detalii cu privire la numărul de persoane decedate sau la numărul celor care se aflau la bord, dar Northwestern Air Lease, proprietarul înregistrat al avionului, a spus pe site-ul său că are două tipuri de BAE Jetstreams în flota sa, ambele capabile să transporte 19 pasageri.

Potrivit presei din Canada, 10 dintre persoanele aflate la bord au murit. Directorul executiv al Rio Tinto, Jakob Stausholm, a declarat că firma este devastată de accident.

„Lucrăm îndeaproape cu autorităţile şi vom ajuta în orice fel putem la eforturile lor de a afla exact ce s-a întâmplat”, a spus Stausholm.

Northwestern Air Lease nu a răspuns la solicitările de comentarii, dar premierul Teritoriilor de Nord-Vest a emis o declaraţie în care deplânge persoanele pierdute.

„Cu inima strânsă îmi exprim cele mai profunde condoleanţe familiilor, prietenilor şi celor dragi celor care se aflau la bordul zborului Northwestern Air care s-a prăbuşit astăzi în afara Fort Smith”, a declarat premierul R.J. Simpson.

Legistul Garth Eggenberger a confirmat că au existat victime, dar a declarat că oficialii nu vor da alte informaţii până când rudele apropiate nu vor fi anunțate.

Anchetatorii, trimiși la fața locului

Centrul de Sănătate din Fort Smith a declarat că a activat protocolul său pentru victime în masă în jurul orei 8:50 a.m. ca răspuns la ”un incident aviatic în apropierea comunităţii”, pentru a elibera resursele necesare intervenţiei.

De asemenea, trei escadrile ale Forţelor Aeriene Regale Canadiene au sprijinit eforturile de căutare şi salvare a aeronavei, care a fost găsită în apropierea râului Slave, după ce a pierdut contactul la scurt timp după decolare în apropiere de Fort Smith, a declarat Maxime Cliche, un ofiţer de relaţii publice din cadrul Forţelor Armate Canadiene, potrivit Reuters.

Citește și Avion prăbuşit chiar în ziua de Crăciun. Este tragedie naţională: anunţ oficial al autorităţilor

O echipă de anchetatori a fost trimisă pentru a analiza accidentul în care a fost implicat un avion BAE Jetstream, a declarat Consiliul pentru Siguranţa Transporturilor din Canada, adăugând că adună informaţii.

Accidentul are loc la o zi după ce trei persoane au fost ucise şi alte patru grav rănite într-un accident de elicopter în Columbia Britanică vecină.