Avion de luptă rusesc Su-35 doborât în Marea Neagră. Imagini cu momentul în care pilotul încearcă să se apere cu rachete-momeală VIDEO

Surse arată că avionul Su-35 doborât era înarmat cu bombe aeriene ghidate KAB-500S destinate să fie lansate către site-urile de apărare aeriană din regiunea Herson.

22 mai 2023, 12:39
Avion de luptă rusesc Su-35 doborât în Marea Neagră. Imagini cu momentul în care pilotul încearcă să se apere cu rachete-momeală VIDEO

O aeronavă de luptă multirol Su-35 a Forțelor Aeriene Ruse, care desfășura operațiuni de luptă în regiunea Herson, a fost doborâtă de apărarea anti-aeriană ucraineană deasupra Mării Negre, potrivit unor informații neconfirmate de cele două armate. Surse multiple relatează faptul că un avion de luptă multirol Su-35 aparținând Rusiei a fost doborât în Marea Neagră în cursul serii de duminică, 21 mai.

Informațiile arată că pilotul avionului s-a apropiat foarte mult de coasta Ucrainei, în regiunea Herson, și a lansat o bombă către localitatea Bilorezka. Imediat după pilotul a încercat să apere avionul proiectând o salbă de rachete de semnalizare cu rol de momeală.

Război în Ucraina. Atac masiv cu drone şi rachete în Dnipro
Cu toate acestea, avionul a fost doborât de apărarea anti-aeriană a Ucrainei în apele Mării Negre, în imediata apropiere a coastei.

Surse arată că avionul Su-35 doborât era înarmat cu bombe aeriene ghidate KAB-500S destinate să fie lansate către site-urile de apărare aeriană din regiunea Herson.

Ucrainenii raportează că pilotul rus al Su-35 a fost ucis în explozie. „La sfârșitul zilei de 21 mai, un avion de luptă rusesc Su-35 a experimentat o „decolare negativă” în apele teritoriale ale Ucrainei din regiunea Herson! Se clarifică împrejurările doborârii avionului rusesc!”, au spus Forțele Aeriene ucrainene. Surse ucrainene raportează că pilotul rus al Su-35 a murit.

Blogerii militari au reperat și locul precis unde avionul rusesc a atacat.  Suhoi 35 este printre avioanele de ultimă generație ale Rusiei și au o reputație bună la nivel mondial

Scenariul SUA pentru încheierea războiului din Ucraina nu ar fi pe placul lui Zelenski. Americanii iau în calcul un nou ”război rece”

În noaptea de 21 spre 22 mai, rușii au lansat 16 rachete de croazieră și două duzini de drone de atac peste Nipru . Majoritatea au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, au raportat Forțele Aeriene ale Kievului, care au confirmat, de asemenea, doborârea unui avion de luptă rusesc Su-35 acolo.

„În noaptea de 22 mai 2023, invadatorii ruși au atacat instalațiile militare și de infrastructură ale avanpostului estic al Ucrainei – orașul Dnipro. Atacul a fost efectuat cu 16 rachete de diferite tipuri și 20 de drone de atac Shahed-136/131”, au spus Forțele Armate ucrainene. Cel puțin un om a fost rănit în atacul asupra orașului Dnipro, iar șapte persoane au fost rănite într-un atac asupra districtului Synelnykivskyi din regiunea Dnipropetrovsk, a declarat guvernatorul Serhy Lisak, pe Telegram.

Zeci de clădiri, inclusiv case particulare, blocuri de apartamente și infrastructură administrativă au fost avariate sau distruse, a precizat el.