Avion de vânătoare israelian, doborât de Hamas deasupra Fâșiei Gaza! Martori: Pilotul a reușit să se salveze în ultima clipă

Războiul dintre Israel și gruparea paramilitară palestiniană Hamas capătă amploare. Un avion de vânătoare israelian ar fi fost doborât vineri de militanții Hamas deasupra Fâșiei Gaza.

13 oct. 2023, 16:47
Avion de vânătoare israelian, doborât de Hamas deasupra Fâșiei Gaza! Martori: Pilotul a reușit să se salveze în ultima clipă
Avion de vânătoare israelian, doborât de Hamas deasupra Fâșiei Gaza!

Avion de vânătoare israelian, doborât de Hamas deasupra Fâșiei Gaza! Autoritățile de la Tel Aviv nu au confirmat nici până acum oficial informația, însă pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini cu momentul în care aeronava F16 este doborâtă.

Citește și Încă doi români și-au pierdut viața în războiul din Israel, un altul este dispărut. Iohannis anunţă că „România este pregătită să ofere asistență de urgență”

Avion de vânătoare israelian, doborât de Hamas deasupra Fâșiei Gaza!

În imaginile apărute pe rețelele, dar și pe canalele de comunicare din Fașia Gaza și Israel se poate vedea o dâră albă de fum și ceea ce pare a fi un obiect zburător.

Potrivit martorilor oculari, ar fi vorba despre un avion F16 care ar aparține armatei israeliene și care a fost doborât de militanții Hamas.

Aceiași martori susțin că pilotul aeronavei a reușit să se salveze în ultima clipă, catapultandu-se din avionul respectiv.

Deși imaginile și informațiile legate de acest incident au apărut în urmă cu câteva ore, autoritățile israeliene nu au confirmat nici până acum oficial că avionul doborât de Hamas în Fâșia Gaza ar aparține armatei sale.

Israelul a bombardat în noaptea de joi peste 750 de ținte militare în nordul Fâșiei Gaza

Armata Israelului a lovit în noaptea de joi spre vineri un număr de 750 de ținte militare ale Hamas din gaza, inclusiv tuneluri subterane.

Potrivit unui comunicat de presă, acestea au inclus lovituri asupra unor complexe militare din Gaza, reședințe ale unor agenți de rang înalt și depozite de arme.

Israelul transmite că un comandant al unității militare speciale „Nukhba” a Hamas a fost ucis în raidurile aeriene.

Israelul îşi continuă atacurile asupra Fâşiei Gaza, în timp ce ia în considerare o incursiune terestră în Gaza, a cărei populaţie civilă nu are unde să fugă şi nici unde să se adăpostească de bombe.

Bilanţul morţilor provocat de bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza depăşeşte 1.500 de morţi, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii din Gaza, în timp ce numărul morţilor din partea israeliană, provocat de atacul Hamas, rămâne deocamdată în jur de 1.300.

Israelul a desfăşurat 35 de batalioane în sud, gata să intre în Fâşia Gaza, dacă guvernul decide acest lucru, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Roni Kaplan, în timp ce acum îşi concentrează ofensiva pe eliminarea liderilor Hamas.

ONU a fost informată de armata israeliană cu privire la un ordin de „relocare” a aproximativ 1,1 milioane de locuitori din nordul Fâşiei Gaza spre sud în termen 24 de ore, a declarat joi purtătorul de cuvânt al secretarului general al organizaţiei, cerând ca acest ordin să fie anulat, relatează Reuters şi AFP.

Citește și VIDEO Israelul a bombardat în noaptea de joi peste 750 de ținte militare în nordul Fâșiei Gaza