Avion Malaysia Airlines DISPĂRUT. Căutările vor fi reluate în august cu echipamente suplimentare

Malaysia urmează să trimită echipamente suplimentare pentru reluarea, la jumătatea lui august, a căutării avionului companiei Malaysia Airlines dat dispărut în martie cu 239 de persoane la bord.

06 iul. 2014, 14:35
Avion Malaysia Airlines DISPĂRUT. Căutările vor fi reluate în august cu echipamente suplimentare

O nava malaysiana echipata cu o sonda topografica submarina va pleca din Malaysia pe 4 august, catre sudul Oceanului Indian, in largul coastei australiene occidentale, zona in care s-ar fi prabusit avionul potrivit unor experti, informează Mediafax.

Compania nationala Petronas si firmele private Deftech si Phoenix International vor trimite in zona un sonar cu antena de tip SAS, a declarat ministrul Hishammuddin Hussein.

Santierul naval malaysian Boustead Heavy Industries si iXBlue Australia vor trimite sonarul sub apele marii cu ajutorul unui robot teleghidat.

CITEŞTE ŞI Noi DEZVĂLUIRI în cazul avionului dispărut în ocean: Pasagerii ar fi murit SUFOCAŢI

Zborul MH370 a incetat orice contact cu controlorii de trafic aerian la o ora dupa ce a decolat de la Kuala Lumpur, pe 8 martie. El si-a schimbat in mod radical planul de zbor, virand catre vest, in contextul in care se indrepta catre Beijing.

Nicio urma a avionului nu a fost gasita. Pe baza unor date de satelit, anchetatorii apreciaza ca Boeingul de tip 777 a zburat catre sudul Oceanului Indian, unde s-a prabusit dupa ce s-a terminat carburantul.

Australia, care conduce cautarile, a definit o noua zona de cautare, de aproximativ 60.000 de kilometri patrati, in care operatiunile urmeaza sa fie reluate in august.

CITEŞTE ŞI INFORMAŢII DE ULTIMĂ ORĂ în cazul avionului Malaysia Airlines, DISPĂRUT pe 8 martie

Explicatia cea mai credibila a acestei disparitii misterioase, potrivit autoritatilor insarcinate cu ancheta, este ca o scadere brusca a nivelului de oxigen la bordul avionului i-a lasat inconstienti pe membrii echipajului si pe pasageri. Avionul ar fi continuat sa zboare pe pilot automat pana s-a prabusit in mare, dupa ce a ramas fara carburant.