Avion prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament. Pilotul nu a supravieţuit accidentului

Un avion Northrop NF-5 al echipei de acrobații aeriene din cadrul Forțelor Aeriene Turce s-a prăbușit miercuri în provincia Konya din centrul Turciei.

07 apr. 2021, 20:37
Avion prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament. Pilotul nu a supravieţuit accidentului

Acest avion militar s-a prăbuşit în jurul orei locale 14:15 (aceeaşi oră la Bucureşti), în cursul unui zbor de antrenament. Momentan nu se cunosc cauzele producerii acestei tragedii care a avut ca urmări decesul pilotului.

Începând din 1987, Turcia a achiziționat, la mâna a doua, peste 200 de avioane ușoare de luptă F-5A/B și NF-5A/B Tiger II, însă majoritatea au fost retrase din uz în ultimii ani. În acest moment, Forțele Aeriene Turce dispun de aproximativ 20 de aparate de zbor versiunile NF-5A/B, modernizate după anul 2000, care sunt în continuare folosite echipa de acrobații aeriene Turkish Stars.

Citeşte şi Avion prăbuşit peste o casă. Niciun supravieţuitor VIDEO

În urma accidentului, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, într-un tweet, a transmis speranţa că „mila lui Allah se va revărsa asupra martirului” și a transmis condoleanțe familiei sale. Printre cei care au prezentat condoleanțe familiei s-au numărat vicepreședintele turc Fuat Oktay, ministrul de externe Mevlut Cavusoglu, șeful principalului partid de opoziție, Kemal Kilicdaroglu, și șeful Partidului IYI, Meral Aksener.

Citeşte şi Avion prăbuşit în Mexic. A fost incendiat de către echipaj