Avion militar rusesc dispărut de pe radare deasupra Mării Mediterane. La bord erau 14 oameni

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat marţi că un avion militar rusesc cu 14 persoane la bord a dispărut de pe radare deasupra Mediteranei, la circa 35 de km de coasta siriană, în timp ce forţele israeliene şi franceze desfăşurau un atac asupra unor ţinte din Siria, informează Reuters.

18 sept. 2018, 05:46
Avion militar rusesc dispărut de pe radare deasupra Mării Mediterane. La bord erau 14 oameni

Este vorba despre un turbopropulsor Il-20, folosit în misiuni de recunoaştere electronică.

Un oficial american a declarat că Statele Unite cred că avionul a fost doborât din greşeală de artileria antiaeriană a regimului de la Damasc.

Aproximativ la ora la care a dispărut aeronava (20.00 GMT), oraşul Latakia de pe ţărmul Mediteranei a fost atacat cu rachete, potrivit presei siriene, care preciza că bateriile de artilerie locale au ripostat. În apropierea localităţii se află baza aeriană Hmeymim, sub comandament rusesc, iar avionul se întorcea la această bază, a detaliat ministerul rus al apărării, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Un OZN, identificat alături de un elicopter al Marinei Militare americane. Imagini uluitoare VIDEO

„Urma Il-20 pe ecranele radarelor de control al traficului aerian a dispărut în timpul unui atac desfăşurat de patru avioane israliene F-16 asupra unor instalaţii siriene din provincia Latakia. În acelaşi timp, sistemele ruseşti de radar pentru controlul aerian au detectat lansarea unor rachete de pe fregata franceză Auvergne, care se afla în regiunea respectivă”, a comunicat ministerul.

Nu se ştie ce s-a întâmplat cu cele 14 persoane din avionul dispărut. La baza Hmeymim a fost organizată o misiune de salvare.

Avionul de recunoaştere rusesc dispărut de pe radare luni seara deasupra Mediteranei, la circa 35 de km de coasta siriană, în timp ce Siria era lovită de rachete israeliene, a fost doborât de artileria antiaeriană a regimului de la Damasc, a anunţat marţi armata rusă, relatează AFP.

Armata rusă a acuzat Israelul că este responsabil pentru prăbuşirea avionului său de recunoaştere deasupra Mării Mediterane din cauza loviturilor sale „ostile” asupra Siriei, spunând că „îşi rezervă dreptul de a răspunde”. Potrivit Ministerului rus al Apărării, „piloţii israelieni, care se aflau în apropierea avionului rus, au adus aparatul de zbor rus sub tirurile apărării antiaeriene siriene”.

„Considerăm ostile aceste provocări din partea Israelului şi ne rezervăm dreptul de a răspunde în mod adecvat”, a avertizat el.


loading...