Avion cu peste 40 de persoane la bord, aterizare forţată în Sudan

Un avion care avea peste peste 40 de persoane la bord a aterizat forţat în Sudanul de Sud, luni. Iniţia s-a crezut că toţi ocupanţii aeronavei au murit, însă ulterior autorităţile au anunţat că toată lumea a scăpat cu viaţă.

20 mart. 2017, 14:19
Avion cu peste 40 de persoane la bord, aterizare forţată în Sudan

Un avion cu cel puțin 44 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizarea pe aeroportul Wau din Sudanul de Sud, transmit mass-media africane. Numeroase echipe de pompieri, dar şi o mulţime de curioşi s-au deplasat la locul accidentului.

Din imaginile surprinse la locul accidentului, aeronava, care aparține companiei South Supreme Airlines și decolase din Juba, capitala țării, părea să se fi rupt şi să fi ars aproape în totalitate.

Inițial, autoritățile au anunțat că 44 de oameni și-au pierdut viața, însă bilanțul accidentului de avion a fost ulterior revizuit la 14 răniți. „Am primit 14 pacienţi care au fost internaţi (…) şi sunt în stare gravă”, a declarat ministrul Bona Gaudensio.

Directorul companiei sud-sudaneze South Supreme Airlines, Gabriel Ngang, a declarat că la bordul aeronavei se aflau „40 de pasageri şi cinci membri ai echipajului”. El a precizat pentru National Courier că toţi pasagerii au fost evacuaţi în viaţă.

Pe site-urile de socializare ale mass-media locale circulă imagini cu epava avionului, grav avariată în urma accidentului.