Avion prăbuşit în Etiopia. Unde vor ajunge cutiile negre ale aeronavei

Cutiile negre ale aeronavei Boeing 737 MAX 8 prăbuşite duminică vor fi trimise în Europa pentru analiză, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Ethiopian Airlines, citat de Reuters.

13 mart. 2019, 12:42
Avion prăbuşit în Etiopia. Unde vor ajunge cutiile negre ale aeronavei

Asrat Begashaw, reprezentant al liniei aeriene, nu a fost în măsură să precizeze în ce ţară vor fi analizate datele despre catastrofa soldată cu 157 de morţi. „Decizia va fi luată azi sau mâine”, a declarat el.

Purtătorul de cuvânt a afirmat că pilotul a raportat turnului de control că are probleme şi a cerut revenirea la Addis Abeba, de unde decolase cursa spre Nairobi.

Begashaw a adăugat că Ethiopian Airlines va stabili după ancheta preliminară dacă mai comandă unul sau mai multe avioane Boeing 737 MAX 8.

Zborurile avioanelor de acest tip au fost suspendate marţi în întreg spaţiul aerian al Uniunii Europene şi în alte ţări, printre care China, Coreea de Sud, Indonezia, Oman, Mongolia şi Singapore. Mai multe companii aeriene, inclusiv Ethiopian, Cayman Airways, Gol, Aeromexico, Comair şi Aerolineas Argentinas, au luat independent decizia de a nu mai folosi aeronave de acelaşi tip, iar Norwegian Air a anunţat miercuri că va cere despăgubiri de la Boeing pentru încasările pierdute şi costurile suplimentare cauzate de oprirea la sol a flotei de 737 MAX 8.