Avion prăbuşit în Rusia. Primele imagini de la locul tragediei VIDEO

Un avion L-410 s-a prăbuşit în apropierea unui oraş din Rusia, duminică dimineaţă. Cel puţin 16 persoane au murit, iar alte 7 au fost rănite, au anunţat autorităţile ruse.

10 oct. 2021, 12:15
Avion prăbuşit în Rusia. Primele imagini de la locul tragediei VIDEO

Avion prăbuşit în Rusia. O aeronavă  L-410 Turbolet care transporta un grup de paraşutişti s-a prăbuşit, duminică dimineaţă, la marginea unui oraş din Rusia, a anunţat departamentul guvernamental pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit Reuters. Salvatorii au reuşit să scoată din aeronavă şapte persoane rănite, dar încă în viaţă. Pentru alte 16 persoane, însă, nu s-a mai putut face nimic.

Avionul L-410 a căzut în orașul Menzelinsk, lângă baza RES din Tatarstan, au declarat serviciile de urgență pentru TASS.

„În jurul orei 09:11, ora Moscovei, în Menzelinsk, un avion ușor L-410 aparținând clubului aerian, s-a prăbușit. La bord erau 20 de persoane, majoritatea parașutiști”, mai scrie sursa citată.

Ministerul Situațiilor de Urgență al Rusiei a confirmat prăbuşirea, o echipă de salvarea fiind detaşată în zonă.

Tragedie: 29 de morţi după ce au băut alcool contrafăcut. S-a deschis o anchetă

Standardele ruse de siguranţă aviatică au fost îmbunătăţite în ultimii ani, dar încă mai au loc accidente dramatice, cu morţi şi răniţi. Luna trecută, un avion Antonov An-26 cu pasageri s-a prăbuşit în estul Rusiei, accident în care şi-au pierdut viaţa 6 persoane. Iar în luna iulie, toţi cei 28 de pasageri aflaţi la bordul unei aeronave au murit în regiunea rusă Kamchatka.

Citeşte şi: Previziunile lui Nostradamus. Anul în care România va fi cucerită de Rusia

La sfârşitul lunii septembrie, Rusia a inițiat exerciții militare de simulare a lovirii unor ținte în Marea Neagră, în largul coastei Crimeei. Marina rusă a inițiat exerciții militare în care a simulat trageri asupra unor ținte din Marea Neagră, în zona coastei Crimeei. Rușii au folosit sistemul de apărare anti-rachetă de la Bastion, au precizat surse din Ministerul Apărării al Rusiei.

Citeşte şi: Iran, Rusia şi China pregătesc exerciţii militare în Golful Persic. SUA acuză Iranul de atacul în care a murit un cetăţean român

Armata din flota rusească de Marea Neagră a exersat detectarea și distrugerea țintelor maritime cu sistemul Bastion, un sistem avansat de apărare anti-navă.

Incident aviatic tragic! Patru oameni au murit după ce un avion s-a prăbușit în timpul decolării