AVION PRĂBUŞIT UCRAINA. Cutiile negre ale zborului MH17 transmise anchetatorilor olandezi

Cutiile negre ale zborului MH17 Malaysia Airlines care s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei au fost transmise anchetatorilor olandezi, care vor conduce ancheta internaţională asupra cauzei prăbuşirii, a anunţat Ministerul olandez al Afacerilor Externe.

23 iul. 2014, 06:13
AVION PRĂBUŞIT UCRAINA. Cutiile negre ale zborului MH17 transmise anchetatorilor olandezi

„Cutiile negre ale zborului MH17 au fost transmise anchetatorilor olandezi de la Biroul de Securitate /OVV/ de către experţii malaezieni”, a anunţat ministerul într-un comunicat difuzat în noaptea de marţi spre miercuri şi citat de AFP.

Zborul MH-17: Anchetatorii olandezi au examinat într-o gară rămăşiţele pământeşti ale victimelor

Rebelii proruşi au predat în cursul nopţii de luni spre marţi, la Doneţk, unor responsabili malaezieni cele două cutii negre ale avionului care s-a prăbuşit joi în zona din estul Ucrainei aflată sub controlul lor.

Rebelii au anunţat în faţa reprezentanţilor mass-media instituirea unui armistiţiu pe o rază de 10 kilometri în jurul locului unde s-a prăbuşit avionul companiei Malaysia Airlines, pentru a facilita ancheta asupra cauzelor tragediei aviatice, cauzată, după cum susţin Statele Unite, de o rachetă lansată din zona controlată de aceştia. 

TRAGEDIE UCRAINA. S-a stabilit cu exactitate locul de unde a fost lansată racheta care a doborât avionul