Avion rusesc, prăbușit la granița cu Ucraina. Ministerul Apărării e în alertă

Probleme în Rusia. Un avion de luptă s-a prăbușit la granița cu Ucraina. Oamenii lui Vladimir Putin au oferit o primă reacție.

23 feb. 2023, 11:23
Avion rusesc, prăbușit la granița cu Ucraina. Ministerul Apărării e în alertă

Un avion militar rus s-a prăbușit în regiunea rusă Belgorod, de la granița cu Ucraina.

Aparatul de zbor prăbușit este utilizat de forțele armate conduse de la Moscova, a anunțat guvernatorul local, într-o declarație pe Telegram.

Viaceslav Gladkov a declarat că avionul ce aparține Ministerului rus al Apărării s-a prăbușit în municipalitatea Valuysky, aproape de granița țării cu Ucraina.

„O echipă de anchetă și angajați ai Ministerului pentru Situații de Urgență lucrează în prezent la sol”, a declarat Gladkov. „Motivul incidentului este în curs de investigare. Situația este sub control”, a mai precizat oficialul.

 

Conflictul dintre SUA și Rusia, aproape de escaladare

 

Între timp, șansele de negociere dintre părțile implicate se pare că se îndreaptă spre zero. Astfel, ne-am putea așteptat la escaladarea conflictului și chiar utilizarea armelor nucleare, susțin analiștii militari.

În această săptămână, preşedintele Vladimir Putin a înaintat Dumei de Stat proiectul de lege pentru suspendarea participării Rusiei la tratatul cu Statele Unite privind măsurile de reducere şi limitare a armelor strategice ofensive, aşa-numitul tratat New START, a declarat preşedintele camerei inferioare a parlamentului rus, Viaceslav Volodin, citat de agenţia TASS.

Liderul rus a declarat că unii oficiali de la Washington se gândesc la reluarea testelor nucleare şi că, prin urmare, ministerul rus al apărării şi forţele ruse ar trebui să fie pregătite să testeze armele nucleare ruseşti dacă va fi necesar: „Bineînţeles, nu vom face acest lucru mai întâi. Dar dacă Statele Unite vor efectua teste, atunci o vom face noi. Nimeni nu ar trebui să aibă iluzii periculoase că paritatea strategică globală poate fi distrusă”.