Avionul AirAsia prăbuşit în Marea Chinei de Sud: S-a descoperit FACTORUL MAJOR ce a provocat tragedia

Anchetatorii care au investigat cazul prăbuşirii avionului companiei AirAsia în Marea Chinei de Sud, în urma căruia au murit 162 de oameni, au descoperit cauza ce a provocat catastrofa.

01 dec. 2015, 08:13

Prăbuşirea avionului AirAsia în Marea Chinei de Sud, în porţiunea Mării Java, a fost provocată de o „defecţiune majoră” al unui component din structura aparatului de zbor.

Aparatul Airbus A320 a ajuns pe fundul Mării Java în data de 28 decembrie, anul trecut. În momentul prăbuşirii aparatului, acesta se afla la jumătatea drumului către Singapore. Decolase din Indonezia, din oraşul Surabaya.

Citeşte şi AVION AIR ASIA PRĂBUŞIT. Scene cutremurătoare: Victimele găsite în apă se ţineau de mâini

Computerul de comandă al zborului avionului avea o porţiune fisurată care fusese sudată, însăfuncţiona prost. În patru dintre zborurile făcute de avion, computerul a funcţionatn defectuos, iar în anul precedent, avionul întâmpinase probleme tehnice de acest gen de 23 de ori. Cu toate acestea, avionul continuase să zboare, au informat anchetatorii.

Operaţiunile de căutare a aaparatului şi  eventualelor victime au implicat aproximativ 30 de nave şi 21 de avione din Coreea de Sud, Singapore, Malaezia, Australia şi Indonezia.

În urma acestei catasrofe, 162 de persoane au murit, informează anchetatorii indonezieni.