Avionul care ducea Corul Armatei Roşii în Siria s-a prăbuşit din cauza dezorientării pilotului

O comisie care anchetează prăbuşirea unui avion anul trecut, soldată cu 92 de morţi, inclusiv membri ai renumitului cor al armatei ruse, afirmă că incidentul ar fi putut fi cauzat de o dezorientare a pilotului, relatează The Associated Press.

01 iun. 2017, 10:18
Avionul care ducea Corul Armatei Roşii în Siria s-a prăbuşit din cauza dezorientării pilotului

Avionul de tip Tu-154, aparţinând Ministerului rus al Apărării, s-a prăbuşit în Marea Neagră la aproximativ un minut după ce a decolat de la Soci, pe 25 decembrie. Toate persoanele care se aflau la bordul aeronavei au murit în această tragedie.

Potrivit agenţiei oficiale Tass, ministerul a anunţat miercuri că această comisie a constatat că  ”prăbuşirea ar fi fost provocată de dezorientarea spaţială (ignorarea situaţiei) a pilotului”. Ministerul nu oferă alte detalii despre această sugestie, potrivit news.ro .

Citeşte şi Avion militar prăbuşit în Rusia, înainte de aterizare. O persoană a murit, alte cinci sunt rănite

De asemenea, comisia a exlus ”factori externi”. Oficialităţile au anunţat anterior că nu există vreo probă cu privire la vreo explozie la bordul avionului Tu-154.

Între morţi se află membri ai Ansamblului Aleksandrov, cunoscut în întreaga lume drept Corul Armatei Roşii, care se duceau să cânte şi să petreacă Crăciunul împreună cu trupe ruse, la o bază rusă în Siria.