Bogdan Enache, toboşarul trupei Goobye to Gravity, a murit. Avionul care îl ducea în Elveţia, întors din drum

INCENDIU COLECTIV. Bogdan Enache este a 45-a persoană decedată în urma incendiului de la clubul Colectiv. Starea acestuia s-a înrăutăţit în timpul zborului spre Elveţia, unde urma să fie transferat la o clinică din Zurich, iar medicii i-aau solicitat pilotului să întoarcă aeronava spre Bucureşti. În ciuda eforturilor cadrelor medicale, viaţa lui Bogdan nu a mai putut fi salvată.

08 nov. 2015, 15:46

UPDATE, ORA 18.06. Viaţa lui Bogdan Enache nu a mai putut fi salvată. Tânărul este al treilea membru al trupei Goodbye to Gravity mort în urma tragediei de la clubul Colectiv. Chiar în timpul incendiului din seara zilei de 30 octombrie şi-au pierdut viaţa chitariştii Mihai Alexandru şi Vlad Ţelea.

INCENDIU COLECTIV. Bogdan Enache era internat la Spitalul de Arşi, iar familia sa a cerut transferul la un spital din străinătate. Un avion SMURD a plecat duminică, la ora 16.20, cu bateristul trupei Goodbye to Gravity, către o clinică din Zurich (Elveţia), însă aceasta nu a mai ajuns la destinaţie, din cauză că starea lui Bogdan s-a înrăutăţit.

Citeşte şi Starea lui Alex Pascu, basist Goodbye to Gravity, s-a înrăutăţit. Familia vrea să-l mute în străinătate

Potrivit directorului medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, Bogdan Enache care ar fi fost programat iniţial să fie transferat în Franţa, dar din motive necunoscute destinaţia sa a fost schimbată. „Iniţial, se făcuseră demersurile pentru Franţa, nu ştiu din ce motiv destinaţia lui finală a rămas Elveţia. Deci va pleca în Elveţia„, spunea Niţescu înainte ca aeronava să decoleze din Bucureşti.

Citeşte şi Bănicioiu: Vor pleca în străinătate toţi pacienţii care pot fi transportaţi, indiferent dacă sunt asiguraţi

Surse medicale declarau sâmbătă că familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentanţii unui spital din Lyon pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, unde este internat din 30 octombrie, în stare critică. Ulterior, familia lui Bogdan Enache a vorbit la Spitalul de Arşi despre transferul acestuia în străinătate, fiind informată că printre documentele necesare aprobării cererii trebuie să fie şi dovada că este asigurat în sistemul asigurărilor sociale de stat. Aceleaşi surse spuneau că Bogdan Enache nu este asigurat, astfel că nu poate pleca în străinătate în baza formularului E112, adică nu poate beneficia de decontarea integrală de către stat a transportului şi tratamentului în străinătate, au precizat sursele citate.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii a vorbit despre presupusele victime ascunse de la Colectiv. Cum comentează teoria

În incendiul de la clubul Colectiv şi-au pierdut deja viaţa doi colegi de trupă de-ai lui Bogdan Enache, chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru. Ceilalţi doi componenţi ai formaţiei, Andrei Găluţ şi Alex Pascu, sunt în stare gravă, primul dintre ei fiind deja transferat de sâmbătă la un spital din Olanda.

Bilanţul morţilor în tragedia de la clubul Colectiv a ajuns duminică la cifra 44.