Avionul care te duce la destinaţie în numai 90 de secunde GALERIE FOTO

Un avion care face legătura între două localităţi din Scoţia aflate la o distanţă de 2 kilometri una de cealaltă, face curse regulate între aceste două aşezări.

04 mart. 2016, 16:29

Un zbor între insulele Westray și Papa Westray durează în jur de 90 de secunde. Distanța dintre cele două așezări scoțiene este de aproximativ 2 kilometri. În ciuda distanței scurte, la licitația care a hotărât ce operator va efectua traseul în continuare au participat trei companii aeriene.

Insula Papa Westray este locuită de doar 70 de oameni. Așezarea este recunoascută pentru varietatea speciilor de păsări care trăiesc acolo, pentru descoperirile arheologice, precum și pentru plajele foarte frumoase, scrie ziaruldeiasi.ro.

De asemenea, principalul obiectiv turistic de pe mica insulă, care are o suprafață de aproximativ 9 kilometri pătrați, este Knap of Howar, cea mai veche casă de piatră descoperită în nordul Europei. Arheologii spun că a fost construită în neolitic.Unul dintre motivele pentru care există un zbor cu destinația Papa Westray este și faptul că sunt în jur de zece copii care trebuie să ajungă la școala din Westray, o insulă care are aproximativ 600 de locuitori.

Avionul zboară de două ori pe săptămână, marțea și joia. 

La extrema cealaltă, cel mai lung zbor cu avionul este considerat cel între Singapore și Los Angeles. Călătoria durează 18 ore și 30 de minute.


loading...