Avionul companiei EgyptAir care s-a prăbuşit în Mediterană făcuse înainte trei aterizări forţate

Aparatul Airbus A320 al companiei aviatice EgyptAir, care s-a prăbuşit în Marea Mediterană, a făcut trei aterizări de urgenţă, în 24 de ore, înainte de catastrofa din noaptea de 18 spre 19 mai, dezvăluie presa franceză.

02 iun. 2016, 07:35
Avionul companiei EgyptAir care s-a prăbuşit în Mediterană făcuse înainte trei aterizări forţate

Zborul MS804 al aparatului Airbus 320, al companiei EgyptAir, ar fi făcut, în ultimele 24 de ore înaintea tragediei, cel puţin trei aterizări de urgenţă. Potrivit canalului de televiziune francez, France 3, avionul fusese forţat să se întoarcă şi să aterizeze de urgenţă de trei ori.

Sistemele de avertizare numite Acars au semnalat o anomalie la bordul aparatului egiptean imediat după ce acesta decolase de trei ori, de pe trei aeroporturi unde avionul aterizase până să plece în cursa fatală.

Procedurile de alertă au fost investigate de fiecare dată cu un audit tehnic de la sol, iar faptul că avionul a fost lăsat să deoleze, arată că nu s-a detectat nicio defecţiune în urma acestei proceduri la bordul aparatului, a informat France 3.

Citeşte şi Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre avionul EgyptAir prăbuşit: S-a auzit PRIMUL SEMNAL al unei cutii negre

Potrivit aceleiaşi surse, una dintre explicaţii a venit din partea unei foste oficialităţi ale securităţii aviatice, Jean-Paul Troadec. „Aceste date noi sunt elemente foarte importante pentru anchetatori. Nu putem pretinde că ştim exact ceea ce s-a întâmplat la bordul aeronavei, dar nu este normal nici să ignorăm faptul că avionul ca avionul să se întoarcă de câteva ori pe aeroport după un incident tehnic, fără să se constate nimic suspect în realitate”, a spus Troadec. El a insistat aupra faptului că semnalele Acars sunt emise automat în cazul unei defecţiuni la bordul aparatului de zbor. În regim normal de funţionare încă, acestea nu emit asemenea semnale.

Pînă în prezent, numai câteva resturi ale avionului prăbuşit în Mediterană au fost găsite, iar „vânătoarea” cutiilor negre ale aparatului continuă, după ce ar fi fost detectate semnale emise de una dintre acestea şi interceptate de o ambarcaţiune care examina zona. Fără cutiile negre ale aparatului, anchetatorii nu vor putea afla cu precizie care au fost cauzele prăbuşirii avionului la bordul căruia se aflau 66 de persoane.