Avionul dispărut de pe radar s-a prăbușit. 22 de persoane aflate la bord au murit

Avionul dat dispărut, în urmă cu o zi, în Nepal, care avea la bord 22 de pasageri, s-a prăbușit. Informația a fost confirmată oficial.

30 mai 2022, 09:52
Avionul dispărut de pe radar s-a prăbușit. 22 de persoane aflate la bord au murit

Epava avionului a fost descoperită în districtul Mustang, a anunțat armata nepaleză, conform Kathmandu Post. 22 de persoane aflate la bord și-au pierdut viața.

Avionul Twin Otter al companiei Tara Air, care a decolat duminică dimineaţă de la Pokhara şi a pierdut contactul cu turnul de control după doar 12 minute de zbor, s-a izbit de un munte.

Şeful poliţiei, Prem Kumar Dani, a anunţat ieri că o echipă de căutare şi salvare a fost trimisă la sol în zonă, în apropiere de Muntele Dhaulagiri, al şaptelea cel mai înalt diin lume (8.167 metri). Sudarshan Bartaula, purtător de cuvânt al Tara Air, a declarat ulterior că până acum au fost găsite 14 cadavre. “Cadavrele erau împrăştiate pe o rază de peste 100 de metri de la punctul de impact”, a explicat Bartaula.

La bordul avionului se aflau patru indieni, doi germani şi 16 nepalezi, inclusiv trei membri ai echipajului. Şapte dintre pasageri sunt femei, precizează Tara Air.

Avionul a decolat din localitatea turistică Pokhara, situată la 125 de kilometri vest de Kathmandu, către Jomsom, la aproximativ 80 de kilometri nord-vest.

Compania Tara Air deţine în principal avioane de tip Twin Otter cu turbopropulsoare de producţie canadiană.

Nepalul, în care se află opt dintre cei mai înalţi munţi din lume, inclusiv Everestul, înregistrează numeroase accidente aeriene.

Vremea se poate schimba brusc, iar pistele de aterizare sunt amplasate, de obicei, în zone muntoase greu accesibile.

La începutul lui 2018, un avion aparţinând US-Bangla Airlines, care efectua un zbor de la Dhaka la Kathmandu, s-a prăbuşit şi a luat foc, un accident soldat cu 51 de morţi în rândul celor 71 de persoane de la bord.

În 1992, toate cele 167 de persoane care se aflau la bordul unui avion aparţinând companiei Pakistan International Airlines (PIAa) au murit, după ce aeronava s-a lovit de un deal, la aterizare, la Kathmandu.