AVIONUL DISPĂRUT MH370: Zona de căutări din Oceanul Indian va fi dublată

Zona de căutări din Oceanul Indian pentru găsirea epavei avionului Malaysia Airlines (zborul MH370), care a dispărut la 8 martie 2014, va fi dublată dacă nu se găsește nimic în timpul cercetărilor în curs, au anunțat joi responsabili din Malaezia, Australia și China, relatează AFP.

16 apr. 2015, 12:25
AVIONUL DISPĂRUT MH370: Zona de căutări din Oceanul Indian va fi dublată

Căutările în Oceanul Indian vor fi extinse pe o zonă de 120.000 kilometri pătrați dacă eforturile întreprinse nu duc la nici un rezultat, se arată într-un comunicat comun difuzat la încheierea unei reuniuni ce a avut loc la Kuala Lumpur, de unde a decolat avionul, având la bord 239 de persoane, informează Agerpres.

Citeşte şi Un pilot face declaraţii cutremurătoare: „Dispariţia zborului MH370 nu a fost un accident!”

‘Pe baza recomandărilor experților din grupul de strategie a căutărilor, dacă avionul nu este găsit în zona actuală de 60.000 de kilometri pătrați, am decis să extindem căutările pe încă 60.000 de kilometri pătrați în zona în care există cele mai multe șanse’ de găsire a epavei, a declarat ministrul malaezian al transporturilor, Liow Tiong Lai, în cursul unei conferințe de presă, după reuniunea cu vicepremierul australian Warren Truss și cu ministrul chinez al transporturilor, Yang Chuantang.

Avionul Boeing 777 a decolat din Kuala Lumpur cu destinația Beijing și a dispărut la o oră de la decolare. Nu există nici urmă de avion de peste un an, în pofida căutărilor intense conduse de Australia în Oceanul Indian.

Citeşte şi Recompensă de 5 milioane de dolari pentru informaţii privind avionul malaezian dispărut