Avionul dispărut: Un satelit chinez a reperat trei obiecte plutitoare

Malayezia a trimis un avion deasupra zonei maritime unde trei obiecte mari plutitoare au fost reperate de un satelit chinez, a anunțat ea joi, în a șasea zi de căutare a zborului MH370 dispărut între Kuala Lumpur și Beijing cu 239 de persoane la bord, informează AFP.

13 mart. 2014, 04:51
Avionul dispărut: Un satelit chinez a reperat trei obiecte plutitoare

Un avion „a fost deja trimis pentru a studia informațiile despre niște resturi ce apar pe imaginile satelitului chinez”, a declarat ministrul transporturilor, Hishammuddin Hussein, pe contul său de Twitter.  

China a anunțat înainte că unul dintre sateliții săi a detectat trei obiecte mari plutind într-o zonă maritimă unde Boeing-ul 777 al Malaysia Airlines a pierdut contactul. 

Agenția chineză responsabilă pentru știință și tehnologie a raportat miercuri seară că un satelit a reperat în dimineața zilei de 9 martie obiecte „în zona maritimă a presupusei prăbușiri”, adăugând că imaginile sunt analizate.

Zborul MH370 Malaysia Airlines cu 239 de persoane la bord, care asigura legătura Kuala Lumpur — Beijing, a dispărut de pe ecranele radarelor sâmbătă.