Avionul EgyptAir prăbuşit în Mediterană: Compania plăteşte indemnizaţii familiilor victimelor catastrofei aviatice

Familiile celor 66 de victime ale avionului Airbus A 320 EgyptAir, căzut în Marea Mediterană în urmă cu o lună, vor primi o primă îndemnizație de 25.000 de dolari fiecare, a anunțat luni președintele companiei Safwat Mussalem.

20 iun. 2016, 15:10
Avionul EgyptAir prăbuşit în Mediterană: Compania plăteşte indemnizaţii familiilor victimelor catastrofei aviatice

Această sumă nu prejudiciază compensațiile financiare care vor fi vărsate ulterior de asiguratori, în funcție de responsabilitățile diferiților actori implicați și care mai trebuie încă stabilite de anchetă, în timp ce cauzele prăbușirii rămân deocamdată necunoscute.

Zborul MS804 al EgyptAir, care asigura legătura dintre Paris și Cairo, s-a prăbușit la 19 mai între insula Creta și coasta nordică a Egiptului cu 40 de egipteni și 15 francezi la bord, după ce dispăruse subit de pe ecranele radar.

„Asiguratorii (EgyptAir) vor vărsa o compensație preliminară de 25.000 de dolari (peste 22.000 de euro) pentru fiecare victimă”, a indicat Mussallam, precizând totodată că această livrare se va face „după emiterea certificatelor de deces și declarația de succesiune pentru fiecare familie”.

„Certificatele de deces vor fi pregătite în această săptămână înainte de joi pentru egipteni și pentru străini”, a precizat președintele EgyptAir.

Citeşte şi Epava avionului EgyptAir, găsită în Marea Mediterană

În afară de cei 40 de egipteni, între care figurează și membrii echipajului, și cei 15 francezi care se aflau la bord, avionul mai transporta doi irakieni, doi canadieni, precum și cetățeni din Algeria, Belgia, Marea Britanie, Ciad, Portugalia, Arabia Saudită și Sudan.

Comisia de anchetă egipteană a anunțat duminică începerea examinării celor două cutii negre ale Airbus A 320, recuperate joi și vineri, împreună cu cardurile de memorie.

Anchetatorii egipteni sunt sprijiniți în munca lor de experți francezi de la Biroul de anchete și analize (BEA) și ai constructorului european Airbus, precum și de un reprezentant al Biroului național al securității transporturilor (NTSB) american pentru că motoarele sunt fabricate de un consorțiu cuprinzând o companie americană, și de un expert trimis de fabricantul american al cutiilor negre.