Avionul EgyptAir: Trei specialişti francezi, la Cairo pentru anchetă

Trei investigatori francezi și un expert tehnic al Airbus au sosit vineri dimineață pe aeroportul internațional din Cairo pentru a participa la ancheta privind prăbușirea, joi dimineață, a unui avion EgyptAir, au declarat surse aeroportuare, citate de Reuters.

20 mai 2016, 08:45
Avionul EgyptAir: Trei specialişti francezi, la Cairo pentru anchetă

Investigatorii francezi fac parte din biroul de investigații și analiză al Ministerului francez al aviației civile, au precizat aceleași surse.

Franța face parte din comisia de anchetă condusă de Egipt asupra prăbușirii avionului EgyptAir întrucât este țara unde s-a fabricat avionul și cea cu cel mai mare număr de pasageri, 15, după Egipt (30). În total la bordul avionului prăbușit joi în Marea Mediterană se aflau 56 de pasageri și zece membri ai echipajului.

Șeful Departamentului de investigare a accidentelor aeriene de la Cairo, Ayman al-Moqadem, a declarat joi că din comisia oficială de anchetă privind dispariția avionului EgyptAir va face parte și Franța.

Citeşte şi Hillary Clinton: Avionul EgiptAir dispărut, un act TERORIST

Comisia va începe operațiunile de căutare a cutiilor negre și va aduna probe imediat ce vor fi găsite rămășițele avionului.

Marea Britanie și Grecia s-au oferit de asemenea să ajute la investigație, a spus Moqadem, care nu a precizat dacă ofertele au fost acceptate.