Avionul IRANIAN PRĂBUŞIT era pilotat de un UCRAINEAN. Kievul dezminte

Majoritatea celor 38 de victime ale accidentului aviatic produs în apropiere de aeroportul Mehrabad din Teheran erau, după toate probabilităţile, cetăţeni ai Iranului, iar avionul era condus de un pilot din Ucraina, potrivit agenţiei de presă iraniene Fars, citată de Interfax, potrivit Agerpres.

10 aug. 2014, 12:30
Avionul IRANIAN PRĂBUŞIT era pilotat de un UCRAINEAN. Kievul dezminte

Aeronava care aparţinea companiei Sepahan Air şi efectua o cursă internă Teheran – Tabas , în estul Iranului, şi care s-a prăbuşit imediat după decolare de pe aeoport avea la manşă un pilot de naţionalitate ucraineană.

Informaţiile iniţiale arătau că toate persoanele aflate la bordul avionului ar fi decedat. Potrivit Autorităţii de Aviaţie Civilă Iraniene, printre pasageri se aflau cinci copii cu vârste sub 12 ani, potrivit Agerpres.

Pilotul aeronavei a detectat probleme tehnice la patru minute de la decolare şi a încercat să revină pe aeroportul Mehrabad, însă avionul s-a prăbuşit la ora locală 09:18 (04:48 GMT) în cartierul Azadi, situat la câţiva kilometri de aeroport. Cutia neagră a avionului nu a fost deocamdată găsită. Avionul este un An-140 modificat, produs în Iran după tehnologii ucrainene.

Kievul dezminte

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a anunţat că nu au existat cetăţeni ucraineni la bordul avionului An-140 prăbuşit duminică dimineaţa în Iran, informează Interfax. ‘Nu au existat ucraineni la bordul avionului. În plus, informaţiile unor mass-media conform cărora avionul ar fi fost pilotat de un ucrainean nu corespund realităţii’, a declarat directorul-adjunct al Departamentului de politică şi comunicare al MAE ucrainean, Vasil Zvarâci.

Anterior, o serie de mass-media au anunţat, citând agenţia de presă iraniană, că avionul prăbuşit era pilotat de un cetăţean ucrainean.