Avionul militar A400 M prăbuşit în Spania a avut DEFECŢIUNI la TREI MOTOARE

Publicat: Miercuri, 03 Iunie 2015 16:46 // Actualizat: Miercuri, 03 Iunie 2015 16:46 // Sursa: romaniatv.net

O comisie de anchetă a ajuns la concluazia că trei din cele patru motoare ale avionului de transport militar A400M prăbușit la Sevilla, în sudul Spaniei, la 9 mai, într-un accident soldat cu patru morți și doi răniți, au avut probleme de putere la decolare, a anunțat miercuri grupul Airbus Defence and Space (Airbus DS).

 'Motoarele 1,2 și 3 au suferit o înghețare a puterii după decolare și nu au răspuns încercărilor echipajului de a controla în mod normal puterea, în timp ce al patrulea motor a răspuns normal comenzilor echipajului', se menționează în comunicatul Airbus DS. Acesta precizează că 'celelalte sisteme ale avionului au funcționat normal și că pe durata zborului nu a fost identificată nicio altă anomalie.

Aceste elemente coincid cu problemele identificate de Airbus într-o notă de alertă difuzată anterior operatorilor aparatului de zbor. 'Atunci când piloții au poziționat maneta de gaze pe 'flight idle' (ralenti) pentru a reduce puterea, aceasta a fost efectiv redusă, însă apoi a rămas la ralenti la cele trei motoare afectate pe durata restului de zbor, în pofida încercărilor echipajului de a recupera din putere', precizează Airbus, potrivit Agerpres.

La 19 mai, Airbus DS a transmis o notă de alertă cu privire la avionul de transport militar A400M, avertizându-și clienții asupra unei eventuale probleme la sistemul de control electronic al motoarelor. Nota de alertă le cerea 'exploatanților să efectueze controale specifice și regulate ale ECU (unitatea de control electronic — n.red.) la fiecare motor al avionului înainte de zbor și să efectueze controale suplimentare înaintea unei eventuale înlocuiri de motor sau de ECU''.

În comunicatul de miercuri, grupul aviatic subliniază că aceste elemente nu adaugă 'alte recomandări la cele figurând deja în alerta operațională din 19 mai', potrivit Agerpres.

Avionul efectua un zbor de încercare înainte de livrarea către Turcia, prevăzută în luna iulie. Ancheta în acest caz este desfășurată de autoritățile militare spaniole, prin Comisia de anchetă tehnică a accidentelor de aeronave militare (CITAAM), care își va prezenta concluziile judecătorului de instrucție.

În urma accidentului de la Sevilla, Germania, Marea Britanie, Turcia și Malaezia au suspendat zborurile aparatelor A400M. În total, 174 astfel de avioane au fost comandate de opt state (Germania, Franța, Spania, Marea Britanie, Belgia, Luxemburg, Turcia și Malaezia), dar numai opt sunt în funcțiune în prezent.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8590
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H