Avionul prăbuşit în Sinai: Rudele morţilor refuză ca trupurile neînsufleţite să fie transportate cu avionul

O parte dintre rudele celor decedați în urma prăbușirii în Egipt a avionului Airbus 321 refuză ca trupurile acestora să fie transportate cu avionul, a anunțat ministrul-adjunct pentru situații de urgență al Federației Ruse, Leonid Beliaev.

05 nov. 2015, 08:25
Avionul prăbuşit în Sinai: Rudele morţilor refuză ca trupurile neînsufleţite să fie transportate cu avionul

Leonid Beliaev a explicat că rudelor cetățeanului belarus decedat în catastrofa aviatică de sâmbătă li s-a propus transportarea corpului neînsuflețit al acestuia cu avionul, în Gomel. ‘Ei, la fel ca rudele cetățenilor ucraineni decedați, refuză evacuarea trupurilor cu avionul. Rudele insistă exclusiv asupra transportului auto’, a spus Beliaev în timpul unei ședințe de lucru a Comisiei guvernamentale ruse pentru situații de urgență.

Beliaev a anunțat, de asemenea, că trupurile a 14 persoane decedate, inclusiv ale membrilor echipajului, vor fi transportate joi din Sankt Petersburg spre localitățile unde urmează să fie înhumate, iar pentru 6 noiembrie este programată transportul cu mașinile a altor cinci corpuri neînsuflețite, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Oficial american: O bombă la bordul avionului rus este „un scenariu foarte probabil”

Un avion Airbus 321 al companiei ruse Kogalâmavia (MetroJet), care efectua o cursă pe ruta Sharm el-Sheikh — Sankt Petersburg, s-a prăbușit în nordul peninsulei Sinai, la 31 octombrie, după aproximativ o jumătate de oră de la decolare. Epava aparatului a fost descoperită la circa 100 de kilometri sud de orașul Al Arish, centrul administrativ al provinciei Sinai.

Toți cei 217 pasageri aflați la bordul avionului, majoritatea originari din Sankt Petersburg, și șapte membri ai echipajului și-au pierdut viața în această catastrofă aviatică.