Aviva Romania va fi cumpărată de americani

Compania de asigurări şi pensii private Aviva iese din Europa de Est prin vânzarea afacerilor din România, Ungaria şi Cehia către americanii de la MetLife.

30 ian. 2012, 09:26
Aviva Romania va fi cumpărată de americani

Oficialii Aviva se aşteaptă ca tranzacţia să se finalizeze în cursul anului 2012, după aprobarea autorităţiilor de reglementare din fiecare ţară, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul companiei. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Afacerile din cele trei ţări aveau active nete de 57 milioane de euro la jumătatea anului 2011.

Aviva Asigurări de Viaţă România este pe locul şapte în topul celor mai mari asigurători din acest segment din România, după nivelul primelor brute subscrise. Aviva Pensii ocupă locul patru în topul celor mai mari fonduri de pensii de pe Pilonul II (pensii obligatorii) şi locul şase pe segmentul pensiilor facultative, după cifrele de la 30 noiembrie 2011.

MetLife, companie fondată în 1868, este cel mai mare asigurător din Statele Unite ale Americii şi are afaceri în peste 50 de ţări, şi 90 de milioane de clienţi la nivel global. MetLife a cumpărat în 2010 Alico, companie de asigurări prezentă şi în piaţa din România, de la AIG pentru 16,2 miliarde de euro.