Avocat: Falimentul Astra Asigurări ar putea fi declarat peste opt luni

Parcursul în instanță în cazul falimentului Astra Asigurări mai poate dura, în cel mai fericit caz, încă opt luni, a declarat, marți, avocatul Gheorghe Piperea.

27 oct. 2015, 15:37
Avocat: Falimentul Astra Asigurări ar putea fi declarat peste opt luni

Mai întâi, se pronunță o hotărâre în primă instanță, apoi apoi alta. Cam cât credeți că durează o hotărâre, să rămână definitivă, în care sunt implicați 1,8 milioane de creditori? (…) Nu cred că se va judeca nici pe 9 noiembrie, deși cred că va fi un mare scandal dacă nu se va judeca nici atunci„, a spus avocatul.

El s-a referit la faptul că, potrivit reglementărilor în vigoare, creditorii Astra nu își pot recupera banii de la Fondul de Garantare a Asiguraților decât după ce decizia privind falimentul Astra rămâne definitivă în instanță.

Legea este făcută, probabil intenționat, în sensul că sumele acelea pentru asigurați se disponibilizează numai după ce rămâne definitivă hotărârea. Și, după calculele mele, cred că durează cel puțin opt luni de zile până când se definitivează, iar acestea sunt estimări optimiste„, a mai spus Piperea.