Avocatul asistenţilor maternali anunţă că depune cerere pentru anularea adopţiei micuţei Sorina

Victor Dumitrică, avocatul familiei maternale, a anunțat la România TV că depune la instanţă o cerere de anulare a adopţiei fetiţei din Baia de Aramă.

24 iun. 2019, 08:35
Avocatul asistenţilor maternali anunţă că depune cerere pentru anularea adopţiei micuţei Sorina

Avocatul asistenţilor maternali ai Sorinei cere anularea adopției fetiţei, încercând, astfel, să împiedice și scoaterea acesteia din țară.

„Va fi depusă astăzi cerere de anulare a adopţiei şi ordonanţă prezidenţială pentru rămânerea în ţară a fetiţei până la soluţionarea cerereii de anulare a adopţiei. Dacă fata e scoasă din ţară părţile nu vor mai putea fi repuse în situaţia anterioară”, a precizat avocalul Dumitrică.

Victor Dumitrică a mai spus că, prin imaginile video și foto, s-a demonstrat faptul că părinții adoptivi și-au dat acordul la violență asupra minorului.

„Urmează să înregistrez la instanţă această acţiune, nu dezvălui motivele înainte de depunere, argumentule este că părinţii adoptivi şi-au dat acordul să fie pusă în acea postură, să fie victima violenţelor, ceea ce e de neîngăduit, sunt îndeplinite condiţiile pentru punerea minorei în plasament de urgenţă, dacă minorul este pus în pericol iminent sau abuzat, trebuie luat în plasament”, a explicat avocatul.

Procurorul general al României intervine în cazul fetiţei din Mehedinţi: Copilul nu va părăsi ţara