Avocat: Judecătorul Stan Mustaţă a suferit un accident vascular. Cerem eliberarea lui

Judecătorul Stan Mustaţă a suferit recent un "atac vascular acut", ceea ce arată că starea sa de sănătate s-a deteriorat din cauza regimului de detenţie, a declarat avocatul acestuia, miercuri, la instanţa supremă.

20 aug. 2014, 11:42
Avocat: Judecătorul Stan Mustaţă a suferit un accident vascular. Cerem eliberarea lui

Avocatul a precizat că Stan Mustaţă a scăpat după acest atac vascular doar datorită intervenţiei prompte a colegilor de celulă şi a gardienilor, arătând că ulterior a fost spitalizat.

În acest context, avocatul a cerut judecarea magistratului în libertate. Avocatul acestuia a afirmat că trebuie respectat principiul egalităţii de tratament, explicând că, la acest moment, în dosar sunt două persoane arestate şi alte două în libertate, deşi infracţiunile sunt globale.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dezbătut miercuri contestaţiile făcute de Stan Mustaţă şi de complicea acestuia, grefiera Mariana Curea, împotriva deciziei prin care aceştia au fost menţinuţi în arest preventiv, în dosarul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie.

Instanţa supremă a rămas în pronunţare în acest caz şi urmează să decidă dacă îi va elibera pe cei doi.

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 8 august, măsura arestării preventive a lui Stan Mustaţă şi a Marianei Curea. Judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, a fost trimis în judecată în 23 mai, în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut şi primit bani pentru soluţionarea favorabilă a mai multor dosare penale. Alături de el a fost deferită justiţiei şi grefiera Mariana Curea, de la aceeaşi instanţă, pentru complicitate la luare de mită.

Surse judiciare au declarat că fostul Parchet Naţional Anticorupţie ştia încă din 2005 că judecătorul Stan Mustaţă cerea între 5.000 şi 7.000 de euro de la persoane vizate în dosarele penale pe care le judeca, iar în 2008 o colegă a magistratului s-a plâns de atitudinea lui.